|

Almanya'dan ırkçı hareket: Deliler filmini kısıtladı

‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filmini Almanya'da ‘Türk milliyetçiliği ve gençler için uygun olmadığı’ iddiasıyla 18 yaş sınırı getirildi. Oyuncular ve yapım ekibi tepki yaşananlara tepki gösterdi.

Yeni Şafak
10:29 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:43 - 24/11/2018 Cumartesi
Diğer
Deliler filminin oyuncu ekibi.
Deliler filminin oyuncu ekibi.

Başröllerinde Erkan Petekkaya, Nur Fettahoğlu, İsmail Filiz ve Cem Uçan’ın olduğu ‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filmine, Almanya’da ‘Aşırı Türk milliyetçiliği ve gençler için uygun olmadığı’ iddiasıyla 18 yaş sınırı getirildi.

Film Derecelendirme Sistemi (FSK) Kurulu, inceleme sonucunda projenin, sadece gece yarısı tek seans gösterilebileceğine karar verdi.

Milliyetin haberine göre olaya tepki gösteren oyunculardan Erkan Petekkaya, “Haksızlık... Gerekli hukuki çalışmaları yapım şirketimiz yapıyor. Gurbetçilerimiz merak etmesin, hep beraber izleyeceğiz” dedi. Aynı zamanda yapımcı olan Filiz ise, “300 Spartalı’ ve ‘Truva’ gibi Yunan, ‘Braveheart’la İskoç milliyetçiliği yapan yapımları gösterilmesine izin veren Almanya’yı kınıyorum” açıklamasını yaptı.


Cem Uçan ise “Dracula Untold filmindeki Fatih Sultan Mehmed’e yapılan hakaretlere sessiz kalan Almanya’nın, bize salon vermemesi şaşırttı mı? Tabii ki hayır” ifadesini kullandı.

#Deliler
#Erken Petekkaya
#Cem Uçan
5 yıl önce