|

Bu hafta 11 yeni film vizyonda

6'sı yerli olan 11 yeni film bu cuma sinema salonlarına akın ediyor. Azem 3: Cin Tohumu'ndan tutun da, çocuklar için Cesur Horoz gibi herkese hitap edecek bir yığın film var.

Yeni Şafak
10:50 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:54 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu hafta 6'sı yerli yapım olan toplamda 11 film vizyona girecek. Dikkatleri üzerine toplayan yapımlar arasında ise, ilk iki filmi ile korku türündeki başarısını ispatlamış olan

Azem 3: Cin Tohumu

, sosyal sorumluluk projesi niteliğindeki

91.1

ve Çok Güzel Hareketler Bunlar ekibinden tanıdığımız İbrahim Büyükak'ın başrolünde oynadığı

Küçük Esnaf

filmleri yer almakta.



Yabancı yapımlarda ise Oscar ödüllü filmlerin yönetmeni Jean-Marc Vallée'nin

Yeniden Başla

filmi ve 15 yıl aradan sonra tekrar sinema perdesine misafir olacak olan

Zoolander 2

filmi yer almakta.



İşte bu hafta vizyona giren filmler ve özetleri:



Azem 3: Cin Tohumu




1917 yılında Orta Anadolu'da, Kızılırmak kenarında bir köyde gerçekleşen bir olay, iki yakın aile arasında ve sonrasında tüm köyde senelerce süren gizemli durumlara yol açar. Cinler ile köy halkını birbirlerinden kız alıp verecek, birbirlerinin cenazesine katılacak kadar yakınlaştırır. Bugün halen köyün dağlık alanlarında ve Kızılırmak kenarlarında görülmeye devam eden tuhaf olaylar nelerdir? Bütün bunların sırrı nedir?



Azem 3: Cin Tohumu'nun senaryosu Türkiye'nin birçok yerinden gönderilen 5.000'e yakın fotoğraf, kayıt, belge gibi cin hikayelerinin içinden seçilerek yazıldı. Film, bu sefer Kızılırmak´ta yine olayların yaşandığı köyde ve evde geçiyor. Filmin yönetmenliğini Hürcan Emre Yılmazer üstleniyor.



91.1




Aynı şehirde yaşayan 3 farklı kuşağın hikâyesi. Alper en yakın arkadaşı Soner ve Hazan ile aynı üniversitede okumaktadır. Aynı şehrin başka bir semtinde yirmili yaşlarını yaşayan Hakan, Barkın ve Serhat bir tatil beldesinde tatil yapmayı planlarlar, bunun için gerekirse ailelerinden para çalacaklardır. Hakan babasının arabasını, Barkın ise annesinin cüzdanını çalınca tatil planları hayal olmaktan çıkar… Bu şehirde yaşayan diğer kuşak ise, 12 yaşındaki Mutafa ve arkadaşı Emre'dir. Mustafa ve Emre'nin hayali özel bir radyoda yayın yapmaktır. Emre babası ile şehre gidip özel radyoların biriyle görüşürler, sadece Emre yayın yapabilecektir. Mustafa'nın üzüntüsünü gören babası bunun üzerine Mustafa'nın yakın çevreye yayın yapabileceği bir verici imal eder. Beklenmedik bir zamanda, bir noktada bu üç farklı hayat birbirine düğümlenir.



Mustafa Haktanır'ın ilk uzun metraj deneyimi olan film, Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kaptanı Alper Şentürk'ün hayatından esinlenilmiş bir sosyal sorumluluk projesidir.



Küçük Esnaf




Kendi halinde yaşayan küçük esnaf mafyaya bulaşırsa ne olur? Babasının mafyadan aldığı borç para vefatından sonra miras olarak oğlu Berhudar'a kalır. Parayı toparlamaya çalışırken hesaplanmayan olayların arkası kesilmez. Mafyadan kurtulmaya çalışan mahallemizin çilingiri Berhudar'ın peşine düşen film, aşktan, aileden, arkadaşlıktan bahseden unutulmayacak bir komediye dönüşüyor. Film küçük hayatlar yaşayan iki insanın büyük belalara bulaşıp yakınlaşmasını konu almakta.



Senaryoya imza atan İbrahim Büyükak ve Zeynep Koçak'la birlikte Gupse Özay ve Cengiz Bozkurt da filmin başrollerinde. Yönetmenliğini Bedran Güzel'in yaptığı Küçük Esnaf birbirinden eğlenceli karakterler ve komik hikayesiyle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.



Baba Mirası




Bir baba evlatlarına bir miras bırakır. Fakat mirasa sahip olabilmeleri için babalarının şart koştuğu bazı şeyler vardır. Babalarının vasiyeti gereği mirasa sahip olmak için 3 kardeş köye yerleşirler. Köy hayatına oldukça yabancı olan 3 kardeş yeni hayatlarında birbirinden komik olaylara tanıklık ederler. Farklı karakterlere sahip 3 kardeşin köy yaşamına alışmalarında yaşadıkları zorlukların hikâyesi beyaz perdeye yansıyor.



Sefa Özçelik'in yönetmen koltuğunda oturuduğu filmin başrollerinde Yakup Yavru, Mehmet Emin Eren, Mansur Ark gibi oyuncular görev alıyor. Senaryo ise Furat Emir'e ait.



Kızkaçıran




Çılgın aşık Ahmet düğünden gelin kaçırır ama ortada ufak bir hata, hatta sürpriz vardır; eski aşkı Gül'ü, yani gelini damatla beraber kaçırmıştır! Gelin arabasında kaçırılan Gül'ü pek çok sürpriz beklerken, Ahmet'in aslında iyi bir planı olmadığı ortaya çıkar. Gül'ü köydeki dedesine götürmek ister ve işin bu noktasından abisi devreye girer. Dedesinin köyüne ulaşana kadar yolda başlarına birbirinden komik maceralar gelecektir...



Yönetmenliğini ve senarsitliğini Korhan Uğur'un üstlendiği filmin başrollerinde Emir Benderlioğlu ve Ceren Benderlioğlu ikilisi yer alıyor. Kadroda kendilerine Kyamran Agabalaev, Yüksel Ünal, Aydan Burhan, Barış Kıralioğlu, Ergun Kuyucu, Erol Aksoy, Gönül Nagiyeva, Kamuran İnselel, Mehmet Kurt, Timur Kunt, Tulya Örkü, Kaan Çalışkanoğ ve Ece Ertan isimleri eşlik ediyor.



Türk Lokumu




Anadolu'da bir devlet okulunda okuyan Niyazi derslerinin başarısı ve okul birinciliği sebebiyle İstanbul'daki bir Amerikan kolejinde yatılı ve burslu okumak için teklif alır. Babası Emin Efendi oğlunun bu büyük kolejde okuyup büyük adam olacağını umut ederek İstanbul'a gönderir. Okulun başarısının düştüğünü gören okul yönetimi ise tek çare olarak Anadolu'da en başarılı öğrenci olan Niyazi'yi okula transfer etmek ve okulun başarı oranını yükseltmek ister. Fakat okul müdürünün bu planı işe yaramaz. Niyazi bir süre sonra bir bambaşka birine dönüşür.



Yeniden Başla




Eşini trafik kazasında trajik bir şekilde kaybeden yatırım uzmanı Davis Mitchell duygusal bir çöküntü yaşamaktadır. Davis, tüm hayatını sorguladığı bu dönemde giderek kontrolünü kaybetmektedir. Bir gün parasını kaptırdığı bankamatiği üreten şirkete bir şikayet mektubu yazar. Davis, bu mektup sayesinde şirketin müşteri temsilcisi Karen ile tanışacak ve hayatları başka bir maratona taşınacak.



Oscar Ödüllü Dallas Buyers Club, Wild ve C.R.A.Z.Y. filmlerine imza atan Jean-Marc Vallée'nin yönetmenliğindeki filmde Naomi Watts, Chris Cooper, Heather Lind, Judah Lewis, Royce Johnson, Polly Draper ve Brendan Dooling görev alıyor.



Zoolander 2




Yönetmenliğini Ben Stiller'ın üstlendiği 2001 tarihli Zoolander filmi 15 yıl aradan sonra yeniden beyaz perdeye konuk oluyor. Zamanının moda ikonu olan modelimiz Derek, bu defa Hansel ile birlikte tekrardan podyumlar dönmeye karar verirler. Ancak zaman Derek ve Hansel'e acımasız davranır. İşler tahmin ettikleri gibi kolay olmayacaktır. Podyumlar artık sosyal medyanın elindedir.



Filmin yönetmen koltuğunda Ben Stiller oturuyor. Senaryo yazarları Justin theroux ve Ben Stiller & John Hamburg ve Nicholas Stoller var. Owen Wilson, Ben Stiller ve Will Ferrell'ı başrollerinde izleyeceğimiz filmde Penelope Cruz, Justin Bieber ve Milla Jovovich gibi ünlü isimler kamera karşısına geçiyor.



Ölüm Emri




Londra merkezli ordu istihbarat komutanı albay Katherine Powell, bir grup tehlikeli teroristi Nairobi, Kenya'daki karargahlarından kaçırabilmek için çok gizli bir operasyonu uzaktan komuta etmektedir. Görev, Powell teroristlerin bir intihar saldırısı planladıklarını anladığı anda "ele geçirme" değil "öldürme" operasyonuna dönüşür. Nevada'daki merkezden Amerikan insansız hava aracını kontrol eden pilot Stewe Watts, karargahın bahçesine 9 yaşında bir çocuğun girdiğini görünce havada seyir etmeye devam eder. Saniyeler hızla akarken, bu imkansız karar, politikacıların ve avukatların ellerine kalır.



Ender's Game : Uzay Oyunları filmine imzasını atan Gavin Hood'un yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, deneyimli oyuncu Helen Mirren'ı Albay Katherine Powell rolünde izleyeceğiz. Film, Nairobi'li teröristlerin yerini bulmak için düzenlenen askeri operasyon konu ediyor.



Ölümcül Oyun




Yazın en sıcak günlerinde, mısır tarlaları arasında bir taşra evinde, 9 yaşındaki ikiz kardeşler annelerinin eve geri dönmesini beklemektedirler. Anne eve gelir ama estetik operasyon geçirdiği için yüzü bandajlıdır. Ve artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Çocuklar bu kadının kendi anneleri olup olmadığından şüpheye düşerler… Karşılıklı yeniden güven kazanmak oldukça zamanlarını alacaktır.



Filmin ortak yönetmenliğini ve senaristliğini Severin Fiala ve Veronika Franz üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Susanne Wuest, Elias Schwarz ve Lukas Schwarz'dna oluşuyor.



Cesur Horoz




Küçük civciv Toto ve ailesinin, çiftlik sahibi ile mücadelesini anlatan Meksika yapımı animasyon Un Gallo con Muchos Huevos'un yönetmeni ve senaristi Gabriel Riva Palacio Alatriste.


#Azem 3: Cin Tohumu
#91.1
#Küçük Esnaf
#Baba Mirası
#Kızkaçıran
#Türk Lokumu
#Yeniden Başla
#Zoolander 2
#Ölüm Emri
#Ölümcül Oyun
#Cesur Horoz
#8 Nisan vizyon
8 yıl önce