|

Afrin'de huzurlu teravih

PKK/PYD’den temizlenen Afrin, yıllar sonra ilk kez huzurlu bir Ramazan geçirecek. Teröristler tarafından tahrip edilen ve onarımı Ramazan’a yetişen camilerde bölge halkı dün ilk teravihte saf tuttu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:38 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Afrin, yıllar sonra ilk kez huzurlu bir Ramazan geçirecek.
Afrin, yıllar sonra ilk kez huzurlu bir Ramazan geçirecek.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 84 ülkenin 326 bölgesinde iyiliğin sesi olacak ve Ramazan sevincini bütün mazlum coğrafyalara taşıyacak. Bu noktalar arasında iç savaşın mağduru Suriyeliler ve Türkiye’nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı ile terörden arındırdığı bölgeler de var.

TERAVİH KILACAKLAR

TDV, hayatın normale döndürülmesi çalışmaları kapsamında Cinderes’te hasar gören Abdurrahman Bin Avf, Sıddık ve Selahattin Eyyubi Camilerinin tadilatını Ramazan'a yetiştirdi. Afrinliler, Ramazan'da terör baskısı olmadan camilerinde teravih namazlarını kılarak, ibadetlerini yapabilecek.

110 CAMİ ONARILDI

Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenen El-Bab, Azez ile İdlib bölgesinde hasar gören 110 caminin bakım ve onarımı Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından yapılarak ibadete açıldı. Aynı zamanda bölgede görev yapan bin 453 din görevlisi de destekleniyor.

70 BİN KİŞİYE İFTAR

TDV, savaş ve çatışmaların mağdur ettiği Suriyelilere 7 yıldır her türlü desteği verirken onları Ramazan'da da yalnız bırakmayacak. Ramazan ayında devam eden çalışmaların yanı sıra ihtiyaç sahiplerine, yoksullara, kamplarda yaşayanlara 15 bin gıda paketi, yetimlere bayramlık elbise dağıtacak, bir ay boyunca kurulacak iftar sofralarında 70 bin kişiye iftar verecek.

  • Günde 235 bin ekmek
  • Her gün 235 bin ekmek ve 15 bin kişilik sıcak yemeği bölgede zor şartlarda yaşayan ailelere ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri, ülkede hayatın normale dönmesi için sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyor. Suriye içerisinde, 5 ambulans koordinasyon merkezinde hizmet veriyor.
#Afrin
#Ramazan
#Türkiye
6 yıl önce