|

Gençler itikâfla arınıyor

Dış dünyayla ilişkileri asgari düzeye indirerek kişinin kendisiyle baş başa kalması, daha fazla ibadet ederek günahların bağışlanmasını umması ve Allah’a daha çok yaklaşması olarak ifade edilen itikâf, Ramazanın manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi’ni tam olarak idrak edebilmek adına da önem taşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:50 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İtikâf ibadetini sadece yaşlılar değil, gençler de tercih ediyor.
İtikâf ibadetini sadece yaşlılar değil, gençler de tercih ediyor.

İtikâf ibadetini sadece yaşlılar değil, gençler de tercih ediyor. Fatih’teki Şehzade Camisi’nde itikâfa giren 23 yaşındaki üniversite son sınıf öğrencisi Mehmet Semih Kızıltaş, bu yıl dördüncü kez bu ibadetini yerine getirenlerden.

ZİHNİMİZ BERRAKLAŞIYOR

İtikâf ibadetini bitirdikten sonra zihnen ve bedenen daha iyi hissettiğini söyleyen Kızıltaş, “Biz gençler üniversite ve lise döneminde sınavlardan dolayı çok strese giriyoruz. Bunu asgari düzeye indirmek ve zihnimizi daha rahatlatmak, berraklaştırmak için itikâf bulunmaz bir nimet” dedi. Kızıltaş, ilk defa 19 yaşında itikâfa girdiğini söyledi ve şöyle devam etti: “14 yaşında da akif sıfatını kazanan bir arkadaşım var. Genellikle itikâfa girenlerin yaşlı olduğu düşünülüyor. Benim bulunduğum yerde itikâfa giren yaklaşık 45 kişinin yarısından fazlası genç ve lise öğrencisi. Bu durum her sene daha da artıyor.”


#itikâf
#Ramazan
6 yıl önce