|

19 ilçede sayım

İstanbul’daki seçimler demokrasi mücadelesine dönüştü. Tutanaklarla binlerce oyu çalınan AK Parti, 31 bin 186 sandıkta kullanılan her bir oy için hukuk savaşı veriyor. 19 ilçede AK Parti’nin başvuruları kabul edildi ve geçersiz oylar sayıldı. Dünkü sayımlarda Bağcılar’da AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın oyları bin 533 arttı. Tutanak hırsızlığı yapılan Arnavutköy’de ise bin 221 oy yeniden Yıldırım’ın hanesine yazıldı. Ekrem İmamoğlu’ndan ise 500 oy düşüldü. 18 bin geçersiz oyun bulunduğu Esenyurt’ta sayım akşam saatlerinde başladı.

Burak Doğan ve
04:00 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:07 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Geçersiz oyların yeniden sayılma işlemi.
Geçersiz oyların yeniden sayılma işlemi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi demokrasi mücadelesine dönüştü. Tutanaklarla binlerce oyu çalınan AK Parti, 31 bin 186 sandıktaki her bir oy için hukuk savaşı veriyor. Dün de Bağcılar ve Arnavutköy’de tutanaklarla gasp edilen oylar yeniden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’ın hanesine yazıldı.

CHP SAYIMA DİRENDİ

Bağcılar’da Yıldırım’ın oyları bin 533 artı. Arnavutköy de tutanak hırsızlığı yapılan yerlerden birisiydi. İlçede yapılan itirazlar üzerine Binali Yıldırım’ın oyları 1221 arttı, Ekrem İmamoğlu’ndan ise 500 oy düşüldü. Geçersiz oylarla ilgili ilçe seçim kurulu nezdinde yürütülen çalışmalar da dün devam etti. CHP 39 ilçede de AK Parti’nin yaptığı “geçersiz oylar yeniden sayılsın” başvurularına itiraz etti. CHP’nin itirazları 15 ilçede karşılık buldu ve sayım talepleri reddedildi.

19 İLÇEDE SAYIM

19 ilçede ise AK Parti’n yaptığı başvurular kabul edildi. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından sayım başladı. Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Esenyurt Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oylar sayıldı. Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesinde ise tüm oyların sayımı yapıldı. Sandıkta en büyük hilenin yapıldığı 18 bin geçersiz oyun bulunduğu Esenyurt’ta sayım kararı akşam saatlerinde başladı. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde bin 420 sandıkta iptal edilen 13 bin oyun yarısı sayılmıştı. Ve sayım sonucu AK Parti’nin oylarında 200’ün üzerinde artış yaşanmıştı. 1024 geçersiz oyun bulunduğu Şile’de de AK Parti 30 oy kazandı.

6 BİN 351 OY BOŞA GİTTİ

Sarıyer’de geçersiz oyların yeniden sayılması için yapılan başvuruda çarpıcı iddialara yer verildi. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu tarafından Sarıyer İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na sunulan dilekçede, büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy kullanılan tüm sandıklarda AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a verilen 6 bin 351 oy geçerli olmasına rağmen geçersiz sayılarak kayda geçirildiği belirtildi.

LEKELİ DİYE İPTAL EDİLDİ

Dilekçede, “Söz konusu sandıklarda müşahitlerimiz tarafından yapılan gözlemler neticesinde, geçersiz sayılan 6 bin 351 oyun tamamı partimize ait olup bunlardan bir kısmı oy pusulasının lekeli olması, açılırken kazaen yırtılması, oy pusulasının birinde iki ayrı partiye tercihte bulunmuş olunması halinde büyükşehir belediye başkanlığı oy pusulasının geçersiz sayılması, muhtarlık oy pusulasından iki tane çıkması nedeniyle geçersiz sayılmıştır” ifadelerine yer verildi.

#​İstanbul
#Seçim
#Sayım
5 yıl önce