|

İstanbul'da ilçe ilçe geçersiz oy sayıları

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde İstanbul'da sonuçlar henüz netlik kazanmadı. Son verilere göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu önde görüürken AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada geçersiz ve iptal sayılan 319 bin 500 oy olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
14:46 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 14:52 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul seçimlerine dair yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım seçim sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 25 bin oy önde olduğunu ifade eden Yıldırım, "Önemli bir ayrıntı var. 319 bin iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. Aradaki farkın 10 katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detay. Bunun dışında yapılan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler var. Bunları da parti teşkilatlarımız tespitini yaptılar. Şimdi ne olacak, onu söyleyeyim. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacvak. Biz tebrik etmesini biliriz, ancak sürecin devam ettiğini hatırlatmak gerekiyor. 2014 seçimlerinde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. İptal oyların tamamını kaybeden adaya yazsanız bile yetmiyordu. Buradaki iptal oylar sonucu değiştirebilir. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa 31 bin oy eder. Bu da aradaki farktan fazladır" dedi.

İşte ilçe ilçe İstanbul'da geçersiz sayılan oyların dağılımını gösteren tablo:

#istanbul seçim sonuçları
#seçim 2019 sonuçlar
#İstanbul'da kim kazandı
#istanbul geçersiz oy sayısı
5 yıl önce