|

MHP’nin hedefi küskün seçmen

İstanbul’da yenilenecek seçim için genel koordinatör olarak belirlenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, 39 ilçe başkanıyla biraraya geldi. 23 Haziran’ın yol haritasının çizildiği toplantıda, seçmenle yüz yüze iletişim, sandığa gitmeyenleri ikna ve seçimlerin neden iptal edildiği anlatılacak

Nur Banu Aras
04:00 - 15/05/2019 Wednesday
Güncelleme: 04:16 - 15/05/2019 Wednesday
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından İstanbul seçimleri için görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın önceki gün teşkilatla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya genel başkan yardımcılarından birinci bölge koordinatörü İzzet Ulvi Yönter, ikinci bölge koordinatörü Feti Yıldız, üçüncü bölge koordinatörü İsmail Faruk Aksu da katıldı. Yüz yüze iletişimi esas alan MHP, İstanbul’da 31 Mart’ta sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmeni ikna etmeye çalışacak. Sandığa gitmeyen seçmenin çoğunun milliyetçi muhafazakâr seçmen olduğunu aktaran parti yönetimi teşkilata, “Yüz yüze sohbet edince, insanların kafalarındaki karışıklıklar gidiyor. 31 Mart’ta Binali Yıldırım seçimleri zaten kazanmıştı. Bu usulsüzlükler YSK kararıyla tescillendi.

İPTALİN NEDENLERİNİ ANLATACAKLAR

MHP olarak 23 Haziran’da da Binali Yıldırım’ın kazanması için çalışacağız” dedi. Vatandaşlarla yapılacak görüşmelerde seçimlerin neden iptal edildiğini anlatılacak.

MHP’nin her ilçe teşkilatı, İstanbul’da ayrı ayrı programlar düzenleyecek. Toplantıda parti yönetimi, teşkilattan mahalle temsilcileriyle bir araya gelinmesini isteyerek, “Biz, ‘hemşehri harekâtı’nı başlattık. Kanaat önderleriyle ve derneklerle görüşüyoruz. İftar ve sahur programları var. Siz de mahalle temsilcilerine ulaşın. Oy vermeyen herkese gideceksiniz” talimatı verdi.

HUKUKÇULAR DA GÖREV ALACAK

Öte yandan MHP, İstanbul seçimlerinde yeni bir usulsüzlük olmaması için tedbiri elden bırakmayacak. Bu kapsamda MHP, partide bulunan tüm hukukçuları 21-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da görevlendirdi. Seçim sonuçları açıklanacağı sırada sandık başlarında nöbet tutacak olan hukukçular, usulsüzlüklerin olması durumunda tutanak tutturacak ya da polise ihbar edecek. Parti kurmayları, “Tüm gücümüzle sandıkların başında olacağız” dedi.

#MHP
#İstanbul
#Seçim
5 years ago