|

Sayım durdurma hukuka aykırı

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun, hukuksuz oy sayımını durdurma kararına tepkiler sürüyor. Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi Başkanı Avukat Mehmet Sarı, kararın hukuksuz olduğunu belirtti.

Fatih Özer
04:00 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:32 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmet Sarı
Mehmet Sarı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a yazılması gereken oyların usulsüz yollarla başka partilere yazıldığının anlaşılması üzerine hataların düzeltilmesi için başvuruların yapıldığını ifade eden Sarı, “Hataların giderilmesine yönelik yapılan başvurular sonucunda birçok ilçede geçersiz oyların sayılması kararlaştırıldı. Ancak CHP’nin itirazı sonucunda oyların sayılma işlemi durduruldu. Asıl hukuksuzluk ise bu noktadan sonra başladı” dedi.

CHP’LİLER USULSÜZLÜĞÜN YANINDA YER ALDI

  • "Seçimlerin tedbiren durdurulması mümkün değildir" diyen Sarı, “298 sayılı kanunun 118. maddesi açık bir şekilde belirtmektedir. Sayım ve döküme başlandığı an itibariyle ara ve fasıla vermeksizin doğrudan tüm oyun sayım ve döküm işleminin bitirilmesi öngörmektedir. Bu madde hiçe sayılarak oy sayımı durduruldu. CHP, AK Parti’nin haklarına karşı usulsüzlüğün tarafında olacak şekilde usule aykırı oyları perdeleme girişiminde bulundu. Bunun da hukuk altında hiçbir açıklaması yoktur” diye konuştu.
#​İstanbul İl Seçim Kurulu
#Mehmet Sarı
5 yıl önce