|

Seçim 2019 | Elazığ Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Elazığ Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Elazığ ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Elazığ Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:39 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:14 - 31/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Elazığ seçim sonuçları.
Elazığ seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Elazığ ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Elazığ seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Elazığ ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Elazığ ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Elazığ yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız!

ELAZIĞ

Elâzığ eski adları ile: Harput, Mamüret'ül Aziz [not 1], El-Aziz [not 2], El-Azık), Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yukarı Fırat Havzasında bulunan, on bir ilçeden oluşan il. Konumu itibarıyla; ili doğudan Bingöl, kuzeyden Keban Baraj Gölü aracılığıyla Tunceli, batı ve güneybatıdan Karakaya Baraj Gölü vasıtasıyla Malatya illerinin arazileri çevrelemektedir. İlin sınırları 8.327 km2'si kara, 826 km2'si baraj ve doğal göl olmak üzere toplam 9153 km2 'lik alanı kapsamaktadır.

TÜİK verilerine göre, Elazığ'ın nüfusu 595.638'dir. (2018) Merkez ilçeyle beraber 11 ilçe, 20 belediye, bu belediyelerde 148 mahalle ve ayrıca 552 köyü vardır.

Nüfus bakımından Doğu Anadolu'nun Van, Erzurum ve Malatya illerinden sonra en büyük 4. ilidir. Halk arasında Elâzığlı olanlara, Elâzığ ağzında kardeş ve ağabey anlamlarına gelen gakgoş hitabı kullanılır. İlin tarihi M.Ö. 20. yüzyıla dayanır. Tarihte Anadolu'yu Mezopotamya'ya bağlayan kervan yollarının geçiş güzergahı içinde önemli yerleşim yeri olmuş, birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Müslüman, Rum, Ermeni ve Süryani halklarının uzun yıllar birlikte yaşadığı bu bölgede günümüzde halâ farklı kültür ve medeniyetlerin kalıntıları görülmektedir. İlin ismi 1937 yılında Atatürk'ün şehre yaptığı ziyaretinde sunduğu teklif ile Azık[not 3] ili manasına gelen El-Azık olarak değiştirilmiş, Türkçe uyumu ve söyleyiş kolaylığı nedeniyle Elâzığ halini almıştır.

#Elazığ Seçim sonuçları
#Elazığ seçim sonuçları 2019
#Elazığ meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Elazığ 2019
#seçim sonuçları Elazığ
#Elazığ yerel seçim sonuçları
#Elazığ yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce