|

Seçim 2019! Kahramanmaraş Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Kahramanmaraş Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Kahramanmaraş ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Kahramanmaraş Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 12:46 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Kahramanmaraş seçim sonuçları.
Kahramanmaraş seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Kahramanmaraş ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Kahramanmaraş seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Kahramanmaraş ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Kahramanmaraş ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Kahramanmaraş yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on sekizinci şehri. 2018 itibarıyla 1.144.851 nüfusa sahiptir.

Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verildi. Maraş olan adı, 7 Şubat 1973'te Kahramanmaraş olarak değiştirildi.

Şair Gülten Akın, Maraş halkı için "Adamın su gibi akanıdır Maraşlı" demiştir. Ünlü Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi, ise Seyahatnamesinde Maraş halkı için, "Kelimatları lisan-ı Türkidir ve ekseriya halkı Türkmendir" der. Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beydili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen 24 Oğuz boyunun tamamı mevcuttur.

Dövme dondurmasıyla meşhurdur. Kahramanmaraş'ın dövme dondurması yerel şirketlerin azmi ve katkısıyla ünü tüm dünyaya yayılmış ve birçok dünya şehirlerinde dondurma şubeleri açılmıştır. Japonya'dan ABD'ye, Avustralya'dan Dubai'ye kadar birçok ülkede şehrin ve dondurmanın yerel firmalarca tanıtımı yapılmaktadır.

2012'de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir oldu. Aynı zamanda Kahramanmaraş Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %14'ünü karşılamaktadır.

#Kahramanmaraş Seçim sonuçları
#Kahramanmaraş seçim sonuçları 2019
#Kahramanmaraş meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Kahramanmaraş 2019
#seçim sonuçları Kahramanmaraş
#Kahramanmaraş yerel seçim sonuçları
#Kahramanmaraş yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce