|

Ülkü Ocakları sahaya indi

Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'ın seçilmesi için Ülkü Ocakları da sahaya indi. Ülkü Ocakları, 23 Haziran'a kadar gerek sosyal medyada gerekse sahada etkili bir seçim kampanyası yürütecek.

Talha Menteş
04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:40 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
“NedenBinali” kampanya görseli olan balonlar dağıtıldı.
“NedenBinali” kampanya görseli olan balonlar dağıtıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kaydırmalarından dolayı Cumhur ittifakının Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı itirazlar kabul edildi.

İtirazları değerlendiren YSK, seçimin 23 Haziran'da tekrarlanmasına karar verdi. Yaşanan gelişmelerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Haziran seçimleri için partililere seslenerek, "Bütün teşkilatlarımız, bütün ülküdaşlarımız Cumhur İttifakı'nın başarısı için aktif şekilde sahada olacaklar, tam saha pres yapacaklar" dedi.

Bahçeli'nin çağrısıyla beraber İstanbul Ülkü Ocakları, 31 Mart seçimleri için İstanbullulara Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın seçilme gerekçelerini anlatan sosyal medya ve saha çalışması yaptılar.

Seçimin tekrarlanmasıyla beraber İstanbul Ülkü Ocakları kampanyayı devam ettirirken, MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'nın da katılımıyla il binasında toplanarak seçim stratejileri için istişare toplantısı gerçekleşti.

BİNALİ GELİYOR

Sosyal medyada başlatılan ve Twitter gündem çalışmalarında yüzbinlerce kişi tarafından paylaşılan "NedenBinali" kampanyası saha çalışmalarıyla genişletilerek İstanbul’da büyük yankı uyandırdırmıştı.

Kampanyanın detayları ise şu şekilde:

  • "İstanbul Ülkü Ocakları, sosyal medya platformlarında @NedenBinali kullanıcı isimlerinde hesaplar oluşturdu. Kampanya görseliyle tişörtler bastırıldı. Bu tişörtler ile İstanbul’da sokak sokak gezerek, çocuklara onbinlerce Binali Yıldırım boyama kitabı ve binlerce “NedenBinali” kampanya görseli olan balon dağıtıldı.
  • Sokak röportajları yapıldı, anketler düzenlenip halkın nabzı gün gün takip edildi. Twitter’da, “ #NedenBinali ” başlığıyla açılan gündem çalışması 1. Sıradan Türkiye gündemine girdi ve saatlerce gündemde kaldı. Farklı tarihlerde “İstanbuliçin Binalivakti” ve “#BinaliGeliyor” başlıklarıyla gündem çalışmaları gerçekleştirildi ve bu başlıklar uzun süre gündemde yer buldu."

NEDEN BİNALİ FİLMİ

İstanbul Ülkü Ocakları, yürüttükleri kampanya ile ilgili “Neden Binali?” sorusuna cevap niteliğinde bir tanıtım filmi hazırladı.

Filmin içeriğinde, İstanbul’a sunulacak imkanlara ve Binali Yıldırım’a neden oy verilmesi gerektiği hususlarına değinildi. Tanıtım filmini sponsorlu reklamlar desteğiyle öne çıkarılarak yüzbinlerce izlenme aldığı öğrenildi. Ülkü ocakları Sosyal Medya ve saha çalışmaları ile etkili bir seçim kampanyası yürütmeye devam edecek.

#MHP
#Seçim
#Kampanya
5 yıl önce