|

Abidal'den Umtiti'ye övgü

Barcelona'nın eski yıldızı Eric Abidal, kariyeri nedeniyle kendisine benzetilen Fransız futbolcuyu eski Alman futbolcu Franz Beckenbauer ile kıyasladı.

Yeni Şafak
12:47 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:07 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Eric Abidal, Katalan bir radyo istasyonunda vatandaşı Umtiti hakkında açıklamalarda bulundu.
Eric Abidal, Katalan bir radyo istasyonunda vatandaşı Umtiti hakkında açıklamalarda bulundu.

Eric Abidal, kariyer olarak büyük benzerlikler göstermesi sebebiyle İspanyol basını tarafından sık sık kendisiyle kıyaslanan Kamerun asıllı Fransız futbolcu Samuel Umtiti hakkında açıklamalar yaptı.



2007 yılında Lyon'dan transfer olduğu Barcelona formasıyla büyük başarılara imza atan yıldız oyuncu vatandaşı Umtiti ile ilgili görüşlerini açıkladı. Katalan bir radyo istasyonuna konuk olan Abidal, Barça'nın sol beki hakkında şu ifadelere yer verdi:


  • "Umtiti, benden daha iyi bir oyuncu. O daha ziyade Franz Beckenbauer'e benziyor. Kulübün felsefesini, takımın oyununu ve mantalitesini öğrenmek için çok fazla süre alamadığını düşünüyorum. Mesela bana bunun için 6 ay gerekti. O iyi bir top kalitesine sahip, sakin ve bütün riskleri alabilecek bir oyuncu."


22 yaşındaki Umtiti, Barcelona'ya geldiğinden beri yalnızca 3 lig ve 1 Şampiyonlar Ligi maçında ilk 11'de başlayabildi. Dün antrenmanda sakatlanan defans oyuncusu, ligde bugün oynayacakları Atletico Madrid karşısında yerini Javier Mascherano'ya bırakacak.



#Eric Abidal
#Samuel Umtiti
#Barcelona
#Lyon
#Franz Beckenbauer
8 yıl önce