|

Barcelona stadına sponsor almaya başlayacak

Barcelona Kulübü, formasına sponsor almaya başlamasının ardından tarihi stadyumu Nou Camp için radikal bir karar aldı. Buna göre stadın isim hakkı satılabilir.

Yeni Şafak
17:01 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 17:11 - 13/10/2017 Cuma
Diğer
Barcelona Kulübü, stadyumunun ismi hakkını satarak Messi'nin sözleşmesini güçlendirecek.
Barcelona Kulübü, stadyumunun ismi hakkını satarak Messi'nin sözleşmesini güçlendirecek.

Normalde yardım kuruluşu olan Unicef’i formasında taşıyan Barça, ekonomisini güçlendirmek adına 2010 yılında Katar Spor Yatırımları ile bir anlaşma yapmış ve Quatar Airways (Katar Havayolları) markasını 5 yıllığına toplamda 150 milyon Euro (650 milyon TL) kazanarak formasının önünde taşımıştı. Unicef ise forma arkasına geçiş yaptı.

Önümüzdeki yıl düşünülüyor
Bu, kulüp tarihindeki ilk forma sponsorluk anlaşması olurken, onlarla yollar ayrıldıktan sonra da bu kez Japon alışveriş sitesi Rakuten’le 4 yıl için 220 milyon Euro’luk (954 milyon TL) bir kontrata imza atıldı. Bununla da kalmayan Katalan ekibi, yeni yatırım için bir ilki de stadı Nou Camp için yapacak.
Fanatik'in
haberine göre; Stadın isim haklarını satma kararı alan Barça yönetimi, önümüzdeki yıl Nou Camp’ın yanına sponsor bir firmanın da adını koyup, maddi olarak kasasını doldurmayı hedefliyor.
Messi'ye kaynak oluşturacaklar

  • Ekonomik olarak daha da güçlenmek isteyen Barcelona, önümüzdeki hafta en büyük yıldızı Lionel Messi’nin sözleşmesini resmen uzatacak. Alınan bilgiye göre Messi’ye imza parası ve bonuslardan toplamda 80 milyon Pound, haftalık da 500 bin Pound verilecek. Katalan Gazetesi L’Ara’nın iddiasına göre Messi başta olmak üzere gelecekte alınacak yeni yıldızların paralarını ödemek için kulüp, hem sponsorluk gelirleri hem de stadın isim haklarından gelecek gelirleri burada kaynak için kullanacak.


#Barcelona
#Messi
7 yıl önce