|

Barcelona'ya evinde Alaves şoku

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin 3. haftasında Barcelona, sahasında Deportivo Alaves'e 2-1 mağlup oldu. La Liga'ya 10 yıllık aradan sonra tekrar yükselen ligin en düşük bütçeye sahip takımlarından Alaves, böylece ilk galibiyetini aldı. Katalan ekibi ise 6 puanda kalarak ligde ilk kez mağlubiyet aldı.

Yeni Şafak
09:05 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 06:46 - 11/09/2016 Pazar
AA
Yıldızlar topluluğu Barcelona, toplam değeri sadece 39.5 milyon Euro olan Deportivo Alaves'e kendi sahasında 2-1 mağlup oldu.
Yıldızlar topluluğu Barcelona, toplam değeri sadece 39.5 milyon Euro olan Deportivo Alaves'e kendi sahasında 2-1 mağlup oldu.

La Liga'nın 3. haftasında Barcelona, sahasında Alaves'i ağırladı.



Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique maça sürpriz bir 11 ile başladı. Sakat olan Ter Stegen'in yerine Cillessen Barcelona kalesini korurken, Lionel Messi, Luis Suarez, Andres Iniesta, Jordi Alba ve Rafinha yedek oturdu. Barcelona'nın ileri üçlüsünde Arda Turan, yeni transfer Paco Alcacer ve Brezilya'dan dönen Neymar yer aldı.



Gol perdesini Deyverson açtı

Katalan ekibi, sahasında oynamanın verdiği avantajla rakibine oranla hücumda çok daha etkili olsa da Alaves'in iyi organize olan savunmasını geçemedi. Deyverson'un 38. dakikadaki golüyle öne geçen Alaves, ilk yarıyı 1-0 üstün kapattı.



Mathieu eşitliği sağladı

İkinci devreye çok hızlı başlayan Barcelona, 46. dakikada Jeremy Mathieu'nun golüyle skora eşitliği getirdi.



Son sözü Ibai Gomez söyledi

İlk yarıya oranla çok daha iyi oynayan Barcelona, arka arkaya ataklar geliştirmeye başlasa da, savunmasında az hatayla oynayan Alaves, 63. dakikada Ibai Gomez'in golüyle bir kez daha skor üstünlüğünü ele geçirdi.






Barça direğe takıldı

Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique, maçtaki kötü gidişi durdurmak için Denis Suarez'i Messi'yle (Dk. 60), Arda'yı Iniesta'yla (Dk. 64) ve Alcacer'i Luis Suarez'le (Dk. 66) yer değiştirdi. 85. dakikada Iniesta'nın ve 90+3. dakikada da Messi'nin şutlarında top direkten döndü. Başka önemli pozisyonun olmadığı maçı 2-1 kazanan Alaves, zorlu Barcelona deplasmanından 3 puan almayı başardı.








#Barcelona
#Alaves
#La Liga
8 yıl önce