|

Cocu iki ismi Fenerbahçe'ye istiyor

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olması beklenen Cocu, PSV’den öğrencisi Van Ginkel ile Sporting Lizbon’la sözleşmesini fesheden Bast Dost’un transfer edilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
10:17 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 10:47 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe’nin prensipte anlaşmaya vardığı Hollandalı teknik adam Cocu'nun resmen açıklanması bekleniyor.
Fenerbahçe’nin prensipte anlaşmaya vardığı Hollandalı teknik adam Cocu'nun resmen açıklanması bekleniyor.

Teknik direktörlük için Philipp Cocu ile anlaşmaya varan Fenerbahçe, orta sahaya bir başka Hollandalıyı getiriyor. Sportif direktör Comolli ile görüşen Hollandalı teknik adam, orta sahaya PSV’den öğrencisi Van Ginkel’in transferini istedi.

Van Ginkel’in Hollandalı teknik adamın oyun sisteminde önemli rol oynaması nedeniyle Fenerbahçe bu transfer için şartları zorlayacak. Geçen sezonu kiralık olarak PSV’de geçiren 33 maçta 16 gol 5 asistlik performans sergilemişti.

Forvete Bas Dost

Forvet mevkiine transfer yapmayı planlayan F.Bahçe’de Hollandalı golcü Bas Dost gündeme geldi. Sportif direktör Damien Comolli teknik direktörlük için anlaşılan Cocu ile takviyeler konusunda görüştü. Hollandalı çalıştırıcının Sporting Lizbon’la sözleşmesini fesheden Bast Dost’u istediği belirtildi.

Cruyff ekolü geliyor

F.Bahçe’de Cocu ile birlikte oyun sistemi değişerek Cruyff ekolü gelecek. Hollandalı teknik adam, genellikle 4-3-3 sistemiyle takımını sahaya sürüyor.

Ofansif oyun sistemini benimseyen Cocu, F.Bahçe’de yeni sezonda tek ön libero iki tane 8 numarayla takımı oynatacak. Yeni transferler de bu sisteme göre transfer edilecek, gelecek vaeden eden genç isimler takviye edilerek altyapıda eğitilecek ve yıldız oyuncu yapılacak. Bu felsefe altyapının tüm yaş gruplarından A Takıma kadar tüm takımları kapsayacak ve gelecekte Fenerbahçe’nin olmazsa olmazı olacak. Cruyff’un oyun anlayışında tüm takım birlikte hareket eder. Oyun içinde, futbolcular sürekli yer değiştirir. Tüm futbolcular her yerde oynayabilecek bir yetenek ve yetkinliğe sahiptir. Bu nedenle numaraların onun oyun anlayışında çok fazla bir önemi yoktur. F.Bahçe’de bu sistem uygulanmaya çalışılacak.


#Fenerbahçe
#Cocu
6 yıl önce