|

'Emre Mor ne acayip bir çocuk'

Türkiye'nin Rusya ile oynadığı özel maçta gösterdiği performansla kendine hayran bırakan Emre Mor, tribünde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i de mest etti.

Yeni Şafak
11:46 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:17 - 1/09/2016 Perşembe
DHA
Türkiye ile Rusya arasında oynanan dostluk maçını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören birlikte izledi.
Türkiye ile Rusya arasında oynanan dostluk maçını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören birlikte izledi.

19 yaşındaki milli futbolcu Emre Mor, EURO 2016 sonrası çıktığı ilk milli maçta da klasını konuşturdu. Milli futbolcunun Rusya karşısında verdiği resital, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i mest etti.



'Ne acayip bir çocuk
'

Üç Bakan ve TFF Başkanı devre arası ve maç sonu Milli Takım'ın yeni yıldızı için övgü dolu sözler sarf etti. Hatta bir ara Akif Çağatay Kılıç'ın kuliste, "Ne acayip bir çocuk" dediği, buna Çavuşoğlu ve Mutko'nun da katıldığı gözlendi.



Emre Mor'un oynadığı futbolu değerlendiren bazı teknik adamların görüşleri ise şöyle:



Samet Aybaba

  • "Oyun disiplinini biraz daha geliştirmesi lazım. Çok adam geçme yerine paylaşımcı olması lazım. Ama kendine o kadar çok güveniyor ki, tribündeki adama bile 4-5 kişiyi anında geçebilecek bir mesaj veriyor. Büyük yetenek."

Yılmaz Vural

  • "Dünyada artık böylesine bireysel yıldızlar ender yetişiyor ya da yok gibi. Emre'nin önü açık. Topu biraz daha alışverişte kullanırsa takım oyunuyla birlikte daha da büyür. Kanımca onu da geliştirecektir."

Rıza Çalımbay

  • "Gerçekten bu yaşta bu zeka ve bu yetenek ileride neler olabileceğinin mesajını veriyor. Onun ilerleyen yaşlarda şımaracağını tahmin etmiyorum"

Abdullah Avcı

  • "Futbol zekasını, süratiyle geliştirir, takım oyununa daha da adapte olursa, sadece Türk futbolunun değil Avrupa'nın en önemli yıldızları arasına girer..
#Emre Mor
#Türkiye A Milli Futbol Takımı
#Akif Çağatay Kılıç
8 yıl önce