|

FIFA'da Nelson Cabrera tartışması

Şili Federasyonu, Bolivya ile 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan maçta Bolivya'nın Paraguay Milli Takım'ı oyunusu Nelson Cabrera'yı oynattığı için kural ihlali yaptığı gerekçesiyle FIFA önünde şikayetini dile getirdi.

Yeni Şafak
13:12 - 4/10/2016 Salı
Güncelleme: 11:17 - 4/10/2016 Salı
Yeni Şafak
Paraguay A Milli Takımı ile 1 kez sahaya çıkan Nelson Cabrera'nın  Bolivya Milli Takımı'yla maça çıkması yeni bir tartışma konusu ortaya çıkardı.
Paraguay A Milli Takımı ile 1 kez sahaya çıkan Nelson Cabrera'nın Bolivya Milli Takımı'yla maça çıkması yeni bir tartışma konusu ortaya çıkardı.

FIFA'nın bir futbolcunun yalnızca tek bir milli takımda oynayabilir kuralını ihlal ettiğini söyleyen Şili Federasyonu, Paraguay Milli Takımı formasını 2007'de 1 kez giymiş ve Cabrera'nın Bolivya Milli Takımı ile sahaya çıkmasını FIFA Disiplin Kurulu önünde protesto etti.



FIFA'nın son dönemde değişen kuralında, bir futbolcunun yalnızca 1 kez milli takım değiştirebilmesine izin verildi. Ancak milli takım değiştirmek isteyen oyuncunun 5 yıl aralıksız formasını giymek istediği ülke topraklarında futbol oynaması gerekiyor. 33 yaşındaki Paraguay doğumlu defans oyuncusu Cabrera, 2013 yılında Club Bolivar'a transfer olarak Bolivya kariyerini başlatmıştı. Cabrera'nın henüz Bolivya Milli Takımı'nda oynayabilmesi için gerekli süre tamamlanmadı.



FIFA'nın bu şikayeti ciddiye almamasının sebebi olarak, şikayet ve itirazların maçlardan sonraki 24 saat içinde yapılması gerekliliği gösterildi. Şili Federasyonu ise ihlalle ilgili maç esnasında herhangi bir bilgilerinin olmadığını vurgulayarak FIFA kurallarının böylesine önemli durumlarda devre dışı bırakılabileceğini ifade etti.





#Nelson Cabrera
#Şili
#Paraguay
#Bolivya
8 yıl önce