|

Gelecek için pes etmek yok

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu, Türkiye’nun UEFA Uluslar Ligi’nde Rusya yenilmesine karşın gelecek için seçtiği kadronun üzerinde ısrarla duracağını belirterek, “Çok fazla da oyuncu yok zaten. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nın elemelerini geçecek bir ekip oluşturmak” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 09:03 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Lucescu Milli Takım adına umut dolu açıklamalarda bullundu
Lucescu Milli Takım adına umut dolu açıklamalarda bullundu

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında Rusya’ya 2-1 mağlup olan A Milli Futbol Takımımız’ın teknik direktörü Mircea Lucescu açıklamalarda bulundu. Takımın futbolundan memnun olduğunu belirten Lucescu, “Gelecek için ısrarla bu ekibin üzerinde duracağım. Çok fazla da oyuncu yok zaten. Bizim hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nın elemelerini geçecek bir ekip oluşturmak” dedi. Rusya karşısında kazanmak veya kaybetmenin büyük bir sorun olmadığını belirten Rumen teknik adam, “Kolay değil... Rusya’da, 90’ar dakika oynamış, 6 hafta lig geçirmiş oyuncular vardı. Bizim için Serdar, Çağlar, Okay sezonun ilk maçını yaptılar” diye konuştu. 73 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, Rusya takımının toplamda 6 kilometre fazla koştuğunu vurgulayarak, “Tabii ki fizik avantajı nedeniyle, ikili mücadeleleri kazanmada ve taktik olarak daha üstündüler. Bizim oyuncular kendi kulüplerinde oynamıyor. 2-3-4 günde rekabet edebilecek seviyeye getirebilecek oyuncu grubunu hazırlamak kolay değil. Umut ediyorum yapmış oldukları transferlerden sonra kulüplerinde oynayacaklar” ifadelerini kullandı.

İkinci yarıdaki oyunlarından dolayı ekibini tebrik eden tecrübeli çalıştırıcı, “4-5 pozisyon vardı. Biraz aceleci olmasak, kolay top kaybetmesek goller atabilirdik. Kalecileri Zenit’te benim öğrencimdi, harika bir maç çıkardı. İlk golde Şener itildi ama bu da tecrübedir tabi. Gelecek için ısrarla bu ekibin üzerinde duracağım. Çok fazla da oyuncu yok zaten. Bizim hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nın elemelerini geçebilecek bir ekip oluşturmak” ifadelerini kullandı.

SEVİYEMİZİ DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ

Lucesu, şöyle devam etti: “Bakarsınız sadece Türkiye, sezonun başında eylül ayında iki maç yapıyor ve şimdi üç gün sonra bir maç daha yapacağız. Biz gruptaki tarihlere baktığınız zaman çok da favori olarak durmuyoruz. İkinci yarıdaki oyunumuzun tamamını İsveç’le yapacağımız maçta tekrar etmek istiyoruz. Buradan daha yukarı seviyeye çıkmak istiyoruz. Önemli olan oyun futbolumuzun seviyesini yükseltmek. Bakacağız.” Oyunda lider arayışı içinde olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise Lucescu, “Benim oyunuma bakarsınız doğru, haklısınız. Yusuf’u denemek istedim. Sahayı biliyordu. Oğuzhan’ın değerini çok iyi biliyorum, anlatmaya gerek yok. Arkadan gelen gençleri de görmek istiyorum doğal olarak. Böyle bir karar almıştım” diye konuştu.

TFF’den Trabzon’a teşekkür

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı’nın önceki gün UEFA Uluslar B Ligi’nde Rusya ile Trabzon’da oynadığı karşılaşmada ay-yıldızlı ekibe destek olan taraftarlara teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “A Milli Takımımız’ın, UEFA Uluslar B Ligi’nde Rusya ile oynadığı müsabakada Medical Park’ı dolduran tüm futbolseverlere teşekkür ederiz. Trabzon şehrimiz, ay-yıldızlılara destek olup örnek bir tavır sergilemiştir. Başta Trabzon Valiliği ile Trabzonspor Kulübü’ne sonsuz destekleri için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.




#Milli Takım
#Mircea Lucescu
6 yıl önce