|

Hakemler sonucu etkiledi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Takımımız'ın Ukrayna'ya 2-0 kaybettiği karşılaşmada kararlarıyla öne çıkan İspanyol hakemleri eleştirdi. Bakan Bak, “İlk gol ofsayt, ikinci golde top dışarıdan çevriliyor. Bunlar oyunun kaderini etkileyen durumlar” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Hakemler sonucu etkiledi
​Hakemler sonucu etkiledi

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, önceki gün deplasmanda karşılaştığı Ukrayna'ya 2-0 yenilirken mücadelenin İspanyol hakemleri Fernandez Borbalan ile yardımcıları Raul Cabanero ve Diego Barbero'nun kararlarının yankıları bitmek bilmiyor. Rakip takımın Yarmolenko ile bulduğu ilk golde, Kovalenko'nun verdiği pasta oyuncunun ofsaytta olmasını görmeyen hakem triosu, yine Yarmolenko'nun bulduğu ikinci golde de topu ceza sahasına kesen Konoplyanka'nın topu dışarıdan çevirdiğini es geçtiler. Bunun yanı sıra Serdar Aziz'in sakatlanmasına yol açan pozisyonda rakibe kırmızı kart gösterilmezken, Cengiz Ünder'in ikinci yarıda kolundan çekilerek ceza sahası içinde yere indirildiği pozisyonda da penaltı düdüğünü çalamadılar. İspanyol hakem üçlüsünün kararları kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken maçı Ukrayna'da protokol tribününde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da konuya sessiz kalmadı.

TAKIM KISA SÜREDE TOPARLANACAKTIR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hakemin hatalı kararları olduğunu belirterek, "Ukrayna bugün bizden daha üstündü ama hakemin sonucu etkili kararları vardı. İlk golde hatta ben ayağa kalktım ofsayt diye. İkinci golde de topun dışarıdan çevrildiği söyleniyor. Tabii ki bunlar oyunun kaderini etkileyen durumlardı" dedi. Bakan Bak, grupta 3 maç kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Hala oynanacak maçlar var. Önümüzdeki Hırvatistan ve diğer maçları kazanmak istiyoruz. Ligimiz yeni başladı, eksik oyuncular ve eksiklikler var. Ama umut ediyoruz, milli takımımız toparlanacak ve üstüne düşeni yapacak. Takımımızın bizi Dünya Kupası'na taşıyacak neticeler alacağına inanıyoruz. Milli takımımıza güveniyoruz, kısa sürede toparlanıp, gerekli adımları atacaklarına inanıyoruz."

  • Türkiye'de takım anlayışı yok
  • Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Andriy Shevchenko, 2-0 biten maçın ardından karşılaşmayı değerlendirdi. Shevchenko, Türkiye’nin kadrosunun çok iyi olduğunu ifade ederek, “Türk Milli Takımı’nda yeni bir antrenör var, yeni bir takım oluşturmak Mircea Lucescu için zordu. Kendi avantajlarımızı biliyorduk ve bu sayede Türkiye’nin sahada bir şey yapmasına izin vermedik. Ukrayna son dönemde daha da güçlendi. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar, çok özen gösteriyorlar ve çok istekliler. Türkiye’nin kadrosu bana göre çok iyi. Galiba şu anda takımda bir anlayış yoktu. Büyük potansiyelleri var, başarılı olacaklarına inanıyorum. Türkiye'nin geleceği parlak” diye konuştu.
Hırvatistan maçı hazırlıkları başladı

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile Eskişehir'de yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 8. maçı için Türkiye'ye döndü. Özel uçakla Ukrayna'nın Kharkiv kentinden Eskişehir'e gelen milli takım kafilesini bir grup taraftar karşıladı. Otelde kampa giren milliler, maç öncesi ilk çalışmasını dün akşam Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirdi.

SERDAR AZİZ AYRILDI

Ukrayna maçında burnu kırılan Serdar Aziz, aday kadrodan çıkarıldı. Milli takım kafilesiyle Kharkiv'den Eskişehir'e gelen Serdar Aziz'in, daha sonra kamptan ayrılarak tedavisi için İstanbul'a döndüğü belirtildi.

#Serdar Aziz
#Osman Aşkın Bak
#Türkiye
#Ukrayna
7 yıl önce