|

HELE ŞÜKÜR BE

Dünya Kupası elemelerinde grup liderliğini garantilemek için Slovakya'yı kesinlikle yenmek zorundaydık. Hakan Şükür'ün enfes kafa golüyle amacımıza ulaştık.

Yeni Şafak
00:00 - 2/09/2001 Pazar
Güncelleme: 18:34 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Hakan'dan altın kafa


2002 Dünya Kupası Elemelerinde mücadele eden Milli Takım, Slovakya ile deplasmanda oynadığı maçı Hakan Şükür'ün attığı nefis golle kazandı. Maça iyi başlayamayan Ay-yıldızlı ekibimiz, ilerleyen dakikalarda önce dengeyi kurdu, ardından da Haşan Şaş'la iki net pozisyon buldu. Yıldıray'ın ortasında Hakan Şü-kür'ün kafa vuruşu takımımızı öne geçirdi ve devre 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi.



Penaltıyı auta attık


Millilerimiz, ikinci yarıya skorun verdiği avantajla kontrollü bir oyun sergileyerek çıktı. Galibiyetten başka şansı olmayan Slovakya ise tüm gücüyle kalemize yüklendi. Ancak kalesinde devleşen Rüştü, geceye damgasını vuran isim oldu. Hakan Şükür, 72. dakikada kendi yaptırdığı penaltıyı auta attı ancak Millilerimiz sahadan 1-0 galip ayrıldı.



STAT: SK Slovan Bratislava


HAKEMLER: Vittor Manuel Melo Freira **, Carlos Manuel Ferria Matos **, Bertino Junha Miranda ** (Portekiz)


SLOVAKYA: Ujek **, Karhan ***, Kozak **, Timko * (Dk.77 Labant *), Varga ***, Demo *, Balis ** (Dk.46 Vittek *), Nemeth *** (Dk.46 Pinte ), Bresko **, Janocko *, Oravec **


TÜRKİYE: Rüştü ****, Tayfur ***, Ogün *** (Dk.87 Tayfun ?), Fatih ***, Alpay ***, Abdullah ***, Ümit Özat ***, Ümit Davala ***, Hakan Şükür ***, Yıldıray *** (Dk.60 Nihat **), Hasan Şaş *** (Dk.77 Arif **),


GOL: Dk. 34 Hakan Şükür


SARI KARTLAR: Pinte – Ogün



Kral Hakan yine affetmedi


İNTER'le yolları ayrılma noktasına gelen Hakan Şükür, moralsiz olmasına rağmen ilk 11'de sahaya çıktı. İnter'in UEFA listesinde yer vermediği gol kralımız, dünkü maçta forvette Hasan Şaş ile birlikte forma giydi. İki gol asisti yapan ve bir gol atan Hakan galibiyetin başmimarı oldu. Teknik direktör Şenol Güneş, kart cezalısı Emre'nin yerine ilk 11'de Yıldıray Baştürk'e forma şansı verirken Okan'ın yerine Tayfur ilk 11'de sahaya sürdü.



Ogün İsveç maçında yok


SLOVAKYA maçının ikinci yarısında rakibine yaptığı hareket sonrası sarı kart gören kaptan Ogün cezalı duruma düştü. Ogün çarşamba günü oynanacak olan İsveç maçında forma giyemeyecek. Bu arada Milli Takım kafilesi bugün öğleden sonra İstanbul'a gelecek. Bir haftadır yurt dışında bulunan Millilerimiz çarşamba günü Ali Sami Yen'de İsveç ile oynayacağı maç için İstanbul'da kampa girecek.



Sakat oynadı geçit vermedi


SLOVAKYA maçında omu-zundaki sakatlığı nedeniyle forma giyip giymeyeceği maç öncesine kadar kesinlik kazanmayan kaleci Rüştü, son anda ilk 11'de sahaya çıkarak Milli Takım'ı yalnız bırakmadı. Slovakya'nın ilk dakikalardan itibaren etkili olan ataklarına başarıyla karşı koyan Milli kaleci kritik pozisyonlarda yaptığı başarılı kurtarışlarıyla galibiyette büyük rol oynadı. Milli takımın ikinci kalecisi olarak ise Ömer yedek kulübesinde oturdu.


#Dünya Kupası elemeleri
#Slovakya
#Hakan Şükür
23 yıl önce