|

'İtalya Derbisi' Inter'in

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 4. haftasında Inter, konuk ettiği Juventus'u 2-1 yendi. Bu skorla Inter, son 5 yılın şampiyonu Juventus'a bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşattı.

Yeni Şafak
09:15 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:47 - 19/09/2016 Pazartesi
AA
Serie A'nın 4. haftasında Inter, 1-0 geriye düştüğü maçta Juventus'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Felipe Melo, eski takımı Juventus'a karşı alınan galibiyette büyük sevinç yaşadı.
Serie A'nın 4. haftasında Inter, 1-0 geriye düştüğü maçta Juventus'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Felipe Melo, eski takımı Juventus'a karşı alınan galibiyette büyük sevinç yaşadı.

Milano kentindeki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan ve ülkede "İtalya Derbisi" olarak anılan karşılaşmayı, hakem Paolo Tagliavento yönetti. Aynı zamanda haftanın da maçı olan mücadelenin ilk yarısında iki takım da bulduğu gol pozisyonlarından yararlanamayınca devreye golsüz eşitlikle gidildi.



Lichtsteiner Juventus'u öne geçirdi

İkinci yarıda takımlar ani ataklarla rakip kalede tehlikeli olurken, maçtaki gol perdesini konuk Juventus, 66. dakikada İsviçreli futbolcusu Stephan Lichtsteiner'in topu filelere göndermesiyle açtı: 0-1






Inter geri döndü

Bu golden 2 dakika sonra Inter, köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselen Arjantinli forvet Mauro Icardi'nin kafayla meşin yuvarlağı ağlara göndermesiyle skorda eşitliği sağladı: 1-1



Maçta yeniden dengeyi kuran ev sahibi Inter, bu dakikadan sonra baskısını arttırırken, üstünlük sayısını 78. dakikada Hırvat oyuncu Ivan Perisic ile buldu: 2-1






Inter'de Felipe Melo, yedek başladığı maça 75. dakikada dahil oldu. Brezilyalı futbolcu, olaylı şekilde ayrıldığı eski takımına karşı alınan galibiyeti coşkulu bir şekilde kutladı.


Juve ilk yenilgisini aldı

Karşılaşmanın son anlarında, konuk ekibin hücumlarından gol sesi çıkmayınca Inter, geçen son 5 yılın şampiyonu Juventus'a bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşattı.





Napoli haftanın lideri

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Napoli, Serie A'da 4. hafta sonunda yoluna yenilgisiz devam eden tek takım olarak kaldı.



Bologna'yı 3 golle mağlup eden Napoli, maç fazlasıyla aldığı liderlik koltuğunu, Juventus'un "İtalya Derbisi" olarak adlandırılan maçta ezeli rakiplerinden Inter'e deplasmanda 2-1 yenilmesiyle puan fazlasıyla elinde tutmuş oldu.



Napoli'nin 10 puanla lider tamamladığı 4. haftada, Juventus 9 puanla ikinci, aynı puandaki Sassuolo ise gol averajıyla üçüncü sırada yer aldı.



Serie A'nın 4. haftasında alınan sonuçlar şöyle:



  • Sampdoria-Milan: 0-1
  • Lazio-Pescara: 3-0
  • Napoli-Bologna: 3-1
  • Udinese-Chievo Verona: 1-2
  • Cagliari-Atalanta: 3-0
  • Crotone-Palermo: 1-1
  • Sassuolo-Genoa: 2-0
  • Torino-Empoli: 0-0
  • Inter-Juventus: 2-1
  • Fiorentina-Roma: 1-0








#Juventus
#Inter
#Serie A
8 yıl önce