|

Kaybetmeden gitmeliyiz

Kosova karşısında alınan 2-0'lık galibiyeti, “3 puan almak tabii ki iyi bir şey ama daha rahatlamadık” ifadesiyle yorumlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Daha çok maç var. Kaybetmeden gitmek çok önemli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:39 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda ilk galibiyetini 4. maçında Kosova karşısında 2-0'lık skorla alırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Rusya'daki finallere gitme konusunda umutlu konuştu ancak yollarının çetin ve zorlu olduğuna vurgu yaptı. “3 puan almak tabii ki iyi bir şey ama daha rahatlamadık” diyen tecrübeli teknik adam, “Daha çok maç var. Bunları kazanmak zorundayız. Bizden üstteki takımlara puan olarak yaklaştık ama daha tam rahatlamadık" ifadelerini kullandı.



Grupta, Hırvatistan'ın İzlanda'yı 2-0 yenmesini değerlendiren Fatih Terim, “Maç maç gitmek lazım. Grupta her şey olabiliyor. Her maçı ayrı planlamak ve düşünmek zorundayız. Hırvatistan'ın çok önemli bir takım olduğunu ve grubumuzun da favorisi olduğunu söylemiştim. Gidebildiğimiz yere kadar kaybetmeden gitmek çok önemli” yorumunda bulundu. Kosova'nın kolay bir takım olmadığını söyleyen Türkiye Futbol Direktörü, “Her geçen gün gelişen bir Kosova izliyoruz. Her şeye açık olan bir gruptayız. Berabere kalsak yara alırdık. Maçı teknik olarak analiz edebiliriz ama bu karşılaşmayı esasında psikolojik analiz etmek lazım. Üç maçın getirdiği puan kayıpları, beraberinde sıkıntıları da getiriyor.



Bu sıkıntılar da sahaya bir şekilde yansıyor. Bu ülkede yaşıyorsunuz, işte onun da sıkıntıları oluyor. Bu tip oyunların anahtarı birinci goldür. Ne kadar erken atarsanız oyunda hakimiyeti kurup, daha çok pozisyon bulabilirsiniz. Ancak ilk yarı itibarıyle bayağı pozisyon bulup gol atamayınca değişikliğe gittik. İkinci yarı erken golleri bulunca oyun rahat devam etti. Yüzde 30'a karşı yüzde 70 oranla topa sahip olmuşuz. Orta saha oyuncuları yüzde 90 pas isabetiyle oynamış. 648 pas yapan bir takımın daha çok pozisyona girmesi lazım. Sonuçlandırmada demek ki bazı sıkıntılarımız var. Bu ortamdan 3 puanla çıkmak önemliydi. Onu da başardık " ifadeleriyle görüşlerini dile getirdi.



İçime sinmedi gönlüme alamadım


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terim, uzun bir aradan sonra milli takıma yeniden çağırdığı Arda Turan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Selçuk İnan'la ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Deneyim teknik adam, “Kadroyu açıklayacağım gün önemli bir telefon aldım. Emre Belözoğlu'ndan telefon geldi. Ardından Arda'yla konuştuk. Emre'nin ve Arda'nın söyledikleri kadroya almam için bana yetti. Bu konuşmalar beni tatmin etti. Ancak açıkçası içime sinerek verdiğim bir karar da olmadı” dedi. Yaşanmışlıkları yok sayamayacağını belirten Terim, “Kadroya almam demek, gönlüme almam demek değil. Gönlümün kırıklığı var ama o da geçecektir” diye konuştu. Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda profesyonel bir karar verdiklerini belirten Terim, “ Ben görevleri veririm, onlar da antrenmanlarda ve maçlarda bunu uygular. Hiç kimseden benden özür dilemesini beklemedim. Kimsenin adını anarak da şerefle ilgili konuşmadım” ifadelerini kullandı.





#Türkiye
#2018 Dünya Kupası
#Fatih Terim
7 yıl önce