|

Kerem Demirbay bilmecesi

Türkiye Futbol Federasyonu Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'da forma giyen Kerem Demirbay'ın Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını giyeceğini açıkladı. Ancak 23 yaşındaki oyuncu yaptığı açıklamada Almanya'yı tercih ettiğini ifade etti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise "15 Mayıs'ta Kerem bize ıslak imzalı yazı gönderdi. Sanıyorum TFF konuyla ilgili açıklama yapacak" dedi.

Yeni Şafak
13:34 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:30 - 17/05/2017 Çarşamba
Türkiye ile Almanya arasında Kerem Demirbay krizi.
Türkiye ile Almanya arasında Kerem Demirbay krizi.

Hoffenheim forması giyen Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay'ın milli takım tercihi bir anda gündemin ilk maddesi oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre Kerem Demirbay’ın Türk Milli Takımı forması giyeceği belirtildi.

TFF'nin bu açıklamasının ardından yıldız futbolcudan olay bir açıklama geldi.

Kerem Demirbay: Almanya'yı tercih ettim

Fanatik'e konuşan oyuncu, "Son dakika kararımı değiştirdim ve Almanya Milli Takımı'nı seçtim. İki tarafa da ayıp olacak ama ben Almanya Milli Takımı'nı seçtim. Doğrusunu söylemek gerekirse Almanya'yı seçtim, bununla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. İki Milli Takım beni istedi. Son kararımı verdim o da Almanya oldu" dedi.

Terim: Kerem bize ıslak imzalı yazı gönderdi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise yaptığı açıklamada "Karlsruhe Başkonssolosluğu bu sabah Kerem Demirbay'ı bekliyordu. Müracaat edecekti. Löw'ün Türk asıllı oyuncuları kadrosuna isteği bizi mutlu ediyor. Kerem Demirbay Türk Milli Takımı'nda oynamak istedi. Ben bu gelişmelerden sonra resmi olarak Hoffenheim Kulübü'ne davet yazısı gönderdim. Resmi siteden açıkladılar. Ancak sonra ne hikmetse Kerem'e davet gelme yazısını resmi siteden geri çektiler. Ümit ederim bizi seçer. Sanıyorum TFF konuyla ilgili açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.


Almanya kadrosunda yer aldı

Bu arada Almanya Milli Takımı'nın 2017 Konfederasyon Kupası kadrosu belli oldu. Kadroda Kerem Demirbay da yer aldı.

"Almanya Milli Takımı'na çağrıldığım için çok gururluyum"

Kerem Demirbay, Löw tarafından kadroya davet edilmesi sonrası şöyle konuştu;

  • "Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer almak benim için onurdur. Telefon geldiğinde inanamadım. Son bir yılda kendimi geliştirdim, Almanya Milli Takımı'na çağrıldığım için çok gururluyum."



#Kerem Demirbay
7 yıl önce