|

Kırın şu zinciri

Ay Yıldızlılar, bugüne kadar 21 kez cumartesi-çarşamba maçı oynadı. Milliler bu iki maçı birden sadece 5 kez kazanabildi, 16 serinin ise en az birinde fire verdi.

00:00 - 16/11/2007 Cuma
Güncelleme: 00:03 - 16/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
Kırın şu zinciri
Kırın şu zinciri

İsviçre ve Avusturya'nın 2008 yılında ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne katılabilmek için elemelerde (C) Grubu'ndaki son iki maçında Norveç ve Bosna-Hersek'i yenmek zorunda olan Türk Milli Takımı, kısa süreli periyotlarda iki maçı birden kazanmakta genelde zorlanıyor. Elemelerdeki son iki maçında yarın deplasmanda Norveç, çarşamba günü de İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet almakta güçlük çekiyor.


21'DE 5 BAŞARI

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 21 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden sadece 5 kez kazanabildi. Milliler, 21 maçlık serinin 16'sında, mutlaka fire verdi. Ay-yıldızlı ekip, finallere katılabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan önündeki bu iki maçı kazanarak, zoru başarmanın hesaplarını yapıyor. Çünkü millilere final için tek başına Norveç galibiyeti yetmiyor. Vize için Bosna maçının da kazanılması gerekiyor.


Milliler, Talinn'den Oslo'ya geçiyor

A Milli Takım soğuk iklim şartlarına uyum sağlamak için 5 gün önceden gittiği Estonya'da yaptığı kamp çalışmasını tamamladı. Milliler bugün karşılaşma için Norveç'in başkenti Oslo'ya geçecek. Ay-Yıldızlılar hazırlıklarını bu akşam maçın oynanacağı Ullevaal Stadı'nda yapacakları çalışmayla tamamlayıp, kampa girecekler. Teknik Direktör Fatih Terim, Oslo'ya hareketten önce futbolcularla taktik toplantısı yaptı. Terim, oyuncularına kazanma isteğini hiçbir bölümde kaybetmemelerini söyleyerek, “Skor ne olursa olsun son ana kadar mücadeleyi bırakmamanızı istiyorum” dedi. Nihat Kahveci ise “Erken bulacağımız bir gol bizi rahatlatır. Norveç'i yeneceğimize inanıyoruz” dedi.


Haluk Ulusoy'dan moral ziyareti

Millilerin dünkü idmanını izleyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, futbolcularla yakından ilgilendi. Norveç-Türkiye maçını Marcus Merk'in yöneteceğinin hatırlatılması üzerine Ulusoy, “Aynı hakemle 3 maçta 2 beraberlik, 1 mağlubiyet almışız. Dilerim bu maçla Markus Merk ile ilk galibiyetimizi alırız. Yeter ki biz iyi olalım, her şey iyi olur' dedi.


Norveç maçına uğursuz hakem

Norveç maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Markus Merk yönetecek. Merk'in yardımcılıklarını Sönke Glindemann ve Peter Henes yapacak. Maçın 4. hakemi ise Felix Brych. Markus Merk en son Beşiktaş'ın Devler Ligi'nde Liverpool'a 8-0 yenildiği maçta görev almıştı.


Kritik maçta forma Carew'in

Kritik maç öncesi Norveç'in kadrosu şekillendi. Bu ay Valencia filelerine Rosenborg formasıyla iki gol atan formda isim Steffen Iversen'ın ise Carew ile birlikte ileri uçta görev yapması bekleniyor. Muhtemel 11 şöyle: Opdal, Storbaek, E. Hagen, Hangeland, John Riise, H. Riise, Tettey, Christian Grindheim, Iversen, John Carew, Morten Pedersen.


Keçeci'den kazaya esprili yaklaşım

Futbol Federasyonu kafilesi Büyükelçilik'ten ayrılırken Affan Keçeci'nin içinde bulunduğu araç küçük bir kaza geçirdi. Hafif çarpmanın etkisiyle tamponda az bir hasar oluşan aracından inen Keçeci, “Şimdi Affan Keçeci'nin aracı kaza yaptı diye de yazarsınız” şeklinde espri yaptı.





16 yıl önce