|

Lille satılıyor: Bizim Çocuklar ile yollar ayrılacak mı?

Kadrosuna bulundurduğu Türk oyuncularla adından sıkça söz ettiren Fransa Ligue 1 ekibi Lille, el değiştirmeye hazırlanıyor. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşayan Fransız ekibinde, kulüp hisselerinin satılmasının ardından, takımda da değişikliğe gidilecek.

Haber Merkezi
11:46 - 18/12/2020 Cuma
Güncelleme: 12:06 - 18/12/2020 Cuma
Yeni Şafak
Burak Yılmaz, Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı
Burak Yılmaz, Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı

Milli futbolcuların formalar Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği Fransa'nın Lille kulübü, ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşıyor. Hem Ligue 1'de hem de Avrupa Ligi'nde gösterdiği başarılı sonuçlarla gündemden düşmeyen Fransız Kulübü, ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreç geçirdiği için el değiştirecek.

Kulübü Merlyn Partners satın alacak

Fransız basınında yer alan haberlere göre; Lille'in çoğunluk hisselerinin sahibi olan başkan Gerard Lopez, kulübü Merlyn Parnters'e satacak. Kulübün 200 milyon euro borcunu ödeyecek olan Parnters, başkan Lopez'in elindeki hisseleri de alarak kulübün kontrolünü tamamen kendi üstüne alacak. Haberlerin detayında verilen bilgilere göre Merlyn Partners'in kulübü yatırım amaçlı olarak aldığı ve Rennes'in eski başkanı Olivier Letang'ı kulüp başkanı yaparak sportif hedeflerin devam etmesini sağlayacak.

Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik Lille'den ayrılacak mı?

Kulübün el değiştirmesinden sonra Lille'de forma giyen Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in takımdan ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu oldu. Bu sezon Bizim Çocuklar gösterdikleri başarılı performansla Lille'i sırtlayan isimler arasında yer aldılar. Burak Yılmaz 18 maçta 8 gol ve 4 asistle oynarken, Yusuf Yazıcı 20 maçta 11 gol ve 3 asistle takımına katkı sağladı. Zeki Çelik ise 13 maçta 2 gol ve 2 asistle oynadı.

Avrupa'dan birçok takımın Yusuf ve Zeki'nin peşinde olduğu biliniyor. Gelecek olarak transfer tekliflerinin miktarına bağlı olarak sezon sonunda milli yıldızların Lille'den ayrılması söz konusu.

  • Transfermarkt verilerine göre Lille'in Türk yıldızlarının piyasa değerleri ise yaklaşık olarak şu şekilde:
  • Zeki Çelik -
    20 Milyon euro
  • Yusuf Yazıcı -
    13 milyon euro
  • Burak Yılmaz -
    1.5 Milyon euro

#Burak Yılmaz
#Zeki Çelik
#Yusuf Yazıcı
#Lille
3 yıl önce