|

Lucescu’nun geleceği tartışılıyor

Kariyeri başarılarla dolu olan, büyük takımların her başı sıkıştığında adı ilk sıralarda anılan teknik direktör Mircea Lucescu’nun milli takım performansı tartışılıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:25 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Rumen teknik adam, Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nun 7. maçında göreve gelmiş, milliler çıktığı 4 karşılaşmada yalnızca 1 galibiyet alarak turnuva vizesini elde edememişti. Ay-yıldızlıların bir sonraki büyük turnuva hedefiyse 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası. Bu yolda ilk hedef, ilk kez oynanan UEFA Uluslar Ligi’nde alınacak vizeydi. Ancak B Ligi’nde mücadele eden ay-yıldızlılar grubunda sonuncu oldu ve küme düştü. Milli takımın Avrupa Şampiyonası için son umudu elemeler. 2 Aralık’ta çekilecek grup kurası öncesi milliler 3. torbada yer alıyor.

2 büyük turnuva vizesi kaçıran Mircea Lucescu’nun milli takım performansına bakıldığında verimsiz bir tablo ortaya çıkıyor. Zira milliler, 8 resmi maçta yalnızca 2 galibiyet aldı, 1 kez berabere kaldı ve bu karşılaşmaların 5’ini kaybetti. Takımın gol averajıysa eksi 7’ye kadar geriledi. Hazırlık maçları da eklenince Lucescu’nun karnesinde 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet bulunuyor. Kaybedilen maçların ardından sık sık elindeki kadrodan şikayet eden Lucescu, genç ve başarılı bir milli takım oluşturmak için süreye ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getirdi.

  • Ukrayna gibi olamadık
  • A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, hazırlık maçında golsüz berabere kaldığımız Ukrayna mücadelesini değerlendirdi. Andriy Shevchenko ile maçtan önce konuştuğunu söyleyen Mircea Lucescu, “Shevchenko’nun takımının yarısı Shakhtar ve yarısı Dinamo Kiev’den kurulu. Biz de onlar gibi olmak istiyoruz. Bu gelişimi yaptılar, biz de yapmak istiyoruz. Ukrayna da gençti, biz de. Ama onların oyuncuları Şampiyonlar Ligi’nde ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynuyor. Sorun değil, bunu da aşacağız” dedi. “Bu maçın sonucu ilgimi çekmiyor” diyen Rumen teknik adam, “Oyuncularımın rekabetçi bir ortamda oynamasını istiyorum. Devamlılık bulmamız lazım. Geçen seneden, bu seneye baktığımız zaman Türkiye’deki bazı oyuncular şu an yok” ifadelerini kullandı. Lucescu, “Ukrayna, kendi grubunda birinci oldu. Hızlı oynayan, genç bir ekip. Bizim de onlar gibi olmamız ve o seviyede oynamamız lazım” dedi.


#Mircea Lucescu
#Shevchenko
5 yıl önce