|

Messi hakim karşısında

Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi ile menajerliğini yapan babası Jorge Horacio Messi hakkındaki vergi kaçırma suçlamasıyla ilgili dava, Barcelona mahkemesinde devam ediyor.

Yeni Şafak
14:14 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:42 - 2/06/2016 Perşembe
Diğer
Lionel Messi Barcelona mahkemesinde
Lionel Messi Barcelona mahkemesinde

Messi, vergi kaçırma davasında ifade vermek için Barcelona'daki mahkeme salonuna geldi. Vergi kaçırmakla suçlanan Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin 22 ay 15 gün hapsi isteniyor.



Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, sahil kasabası Gava'daki mahkeme salonuna babası Jorge Messi'nin bir saat ardından geldi. Adliye önünde toplanan bir grup "hırsız", "kaçakçı" diyerek Messi'yi protesto etti. Bir grup da "En büyüksün", "Yaşasın Messi" diye bağırdı.





Messi neden yargılanıyor?

İspanya'da Katalonya bölgesine ait Gava mahkemesinde görülen davada, Messi vebabası, ünlü oyuncunun imaj haklarının satışında vergi cenneti olarak bilinen Belize ve Uruguay'daki şirketleri kullandıkları gerekçesi ile suçlanıyordu. Sadece Barcelona'dan yıllık 16 milyon Euro kazanan Messi'nin dünyanın çeşitli ülke markaları ile de milyonlarca Euro'luk sponsorluk anlaşmaları bulunuyor



Barcelona savcısı Raquel Amado mahkemede, Messi ve babasının 2007, 2008 ve 2009 yıllarındaki gelir vergisi beyanlarında 4 milyon Euro'yu aşan usulsüzlük yaptığını ve bu miktarın faizleri ile birlikte maliyeye ödenmesini talep etti.



Duruşmada ilk olarak söz alan Messi ,para işleri ile uğraşmadığının altını çizerek topu babasına pasladı. Lionel Messi yaklaşık yarım saat süren duruşmasında mesleğinin futbolcu olduğunu, çok sayıda reklam anlaşmalarına imza atmasına rağmen kendisine ait şirket çalışmalarının babası tarafından yürütüldüğüne dikkat çekti.



Oğul Messi'den sonra mahkeme heyeti karşısına çıkan baba Messi ise vergi kaçakçıları olmadığını, olayın sadece yanlış yönlendirme sonucu meydana geldiğini söyledi. Baba Messi oğlunun bu davada masum olduğunun altını çizerek tüm suçlamaları üzerine aldı. Maliye'ye 2010 ile 2011 yıllarına ait 10 milyon Euro vergi ödemesi yaptıklarını ifade eden baba Jorge Messi, mahkemeye 4 milyon 100 bin Euro'luk vergi cezasını da faizleri ile birlikte yatırdıklarını hatırlattı.








#Lionel Messi
#Jorge Messi
#Barcelona
#Vergi
8 yıl önce