|

Mircea Lucescu'dan Arda ve Enes açıklaması

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, TRT Spor'da La Liga'da forma giyen Enes Ünal ve Arda Turan'la ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Rumen teknik adam, Arda'nın neden oynamadığını açıklarken Enes Ünal'ın da aldığı teklifi anlattı.

Yeni Şafak
19:54 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:13 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, Ay-Yıldızlıların başında  1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, Ay-Yıldızlıların başında 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, TRT Spor'da Arda Turan ve Enes Ünal'ın durumlarıyla ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Arda'nın satılacağı için oynatılmadığını belirten Lucescu, Enes Ünal'ın ise transferi için kendisinden bilgi aldığını söyledi.

İşte Lucescu'nun milli takımın iki yıldızı için yaptığı açıklamalar;
  • "Valverde ile konuştum. Yöneticiler yaz döneminde Valverde'ye Arda Turan'ın satılacağını söylemişler. Zor bir dönemden geçiyor. Arsenal'e gidecekti, gidemedi, Galatasaray'a gidecekti olmadı. Monaco olmadı. Bugün Enes Ünal beni aradı. Levante Enes'i istemiş. Villarreal'de Bacca çok iyi. Ben de Levante'ye gitmesini tavsiye ettim. 7 maçlığına istemişler."
Yabancı kuralı konusu

Mircea Lucescu, Süper Lig'de 14 yabancı oyuncu kuralına karşı olmadığını söylerken, "14 yabancı varsa 14 de Türk var. Ama bu yüzdeyi iyi kullanmak önemli. Kalecilerin yüzde 30, sağ bekte yüzde 15 Türk. Sol tarafta çok iyiyiz, yüzde 60'ı Türk. Hücum oyuncularının yüzde 20'si Türk. Bu şartlar altında milli takım için bir yarışma düzenleyemezsiniz. Yabancı kuralının değişmesine gerek yok. Kulüpler çok para harcadı. Başka bir çözüm bulunabilir." dedi.





#Mircea Lucescu
#Arda Turan
#Enes Ünal
6 yıl önce