|

Neymar'dan muazzam aşırtma

La Liga'nın 26. haftasında Barcelona, sahasında Celta de Vigo'yu 5-0 yenerek liderliğini korurken mücadelede Neymar attığı golle büyük alkış aldı.

Yeni Şafak
09:59 - 5/03/2017 Pazar
Güncelleme: 10:20 - 5/03/2017 Pazar
AA
Neymar, Celta Vigo kalecisinin üzerinden attığı golle tekniğini konuşturdu.
Neymar, Celta Vigo kalecisinin üzerinden attığı golle tekniğini konuşturdu.

Nou Camp Stadı'nda oynanan maçta baştan sonra rakibine karşı sahada üstünlük kuran Barcelona, rahat bir galibiyet aldı. Barcelona'nın gollerini Lionel Messi (Dk. 24 ve Dk. 63), Neymar (Dk. 40), Ivan Rakitic (Dk. 57) ve Samuel Umtiti (Dk. 60) attı.



Neymar tekniğini konuşturdu

5-0 sona eren mücadelede en dikkat çeken golü Neymar kaydetti. Karşılaşmanın 40. dakikasında tekniğini konuşturan Brezilyalı yıldız ceza sahası içerisinde topla buluştu ve kalecinin üzerinden şık bir aşırtma vuruşu yaparak topu filelerle buluşturdu.







  • Bu sonuçla puanını 60'a yükselten Barcelona, bir maç eksiği olan Real Madrid'in (59) önünde 26. haftayı lider kapattı. Celta ise 35 puanla 10. sırada kaldı.






Arda yedek bekledi

Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 aylık aradan sonra Barcelona'da kadroya giren milli futbolcu Arda Turan, teknik direktör Luis Enrique'nin tercihiyle yedek bekletildi, oyuna alınmadı. Yedek kulübesinde Arda ile birlikte oturan Andres İniesta ise 67. dakikada Sergi Roberto'nun yerine oyuna girdi.



Öte yandan Celta kalesinin ağlarını iki kez havalandırarak bu sezon La Liga'daki toplam gol sayısını 23'e çıkaran Lionel Messi, gol krallığı yarışında ikinci sıradaki Luis Suarez (19) ila arasındaki farkı açtı. Ligde son 12 maçın 11'inde gol atma başarısını gösteren Arjantinli futbolcu, bu sezon forma giydiği 37 maçta toplam 38 gol kaydetti.



#Neymar
#Barcelona
#Celta de Vigo
7 yıl önce