|

Rusya yolunda kritik viraj

A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yeni hocası Lucescu ile ilk maçında bugün Ukrayna ile karşılaşacak. Kazanması halinde, gruptaki diğer sonuçlara göre lider olma şansı bulunan ay-yıldızlılar, olası bir puan kaybında ise Rusya 2018 yolunu zora sokacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2017 السبت
Güncelleme: 03:11 - 2/09/2017 السبت
Yeni Şafak
​Rusya yolunda kritik viraj
​Rusya yolunda kritik viraj

A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 7. maçında bugün deplasmanda Ukrayna ile kritik bir maça çıkacak. 2018 Dünya Kupası'na katılmak için mutlak galibiyete ihtiyacımız olan maç, Ukrayna'nın Kharkiv kentindeki Metalist Stadı'nda oynanacak. Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takımımız, son 3 maçını kazanarak, çıkış yakalamayı başardı. Grupta oynadığı 6 maçta, 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan millilerimiz, 1 kez de mağlup oldu. Grupta 11 puan toplayan ay-yıldızlı ekip, aynı puanlı Ukrayna'nın önünde averajla 3. sırada yer alıyor. A Milli Futbol Takımımız'ın bugünkü karşılaşmadan galip ayrılması durumunda gruptaki diğer maçların durumuna göre liderlik şansı bulunuyor. Ay-yıldızlı ekibin olası puan kaybı ise Dünya Kupası'na katılma şansımızı zora sokacak.

LUCESCU İLE İLK MİLLİ HEYECAN

Teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verilmesinin ardından 2 Ağustos'ta 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Rumen çalıştırıcı, takımın başına getirilmesinden bir ay sonra Ukrayna karşısında ilk maçına çıkacak. A Milli Takımı'nda Arda Turan ve Emre Belözoğlu da uzun süre sonra aday kadroda yer aldı. 6 Haziran 2017'de milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan'ın yanı sıra 3 yıl aradan sonra milli takıma davet edilen Emre Belözoğlu'nun da bugün forma şansı bulması bekleniyor. Emre en son 2014 yılının Ağustos ayında milli takıma çağrılmıştı.

5 MAÇTIR KAYBETMİYORUZ

A Milli Futbol Takımımız, yaptığı son 5 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini 9 Ekim 2016'da İzlanda karşısında alan millilerimiz, o tarihten sonra yaptığı 3'ü resmi, 2'si özel toplam 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda 11 gol atan milliler, kalesinde ise yalnızca 2 gole izin verdi. Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 4 maçta ise 3 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, henüz mağlubiyet yaşamadı.

Ukrayna ile 8. randevu

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda bugünkü rakibi Ukrayna ile daha önce 7 maç yaptı. 4'ü özel, 3'ü resmi olmak üzere geride kalan 7 maçta Türkiye, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda, Ukrayna filelerine 11 gol gönderirken, kalesinde ise 7 gol gördü. İki ülke son olarak 6 Ekim 2016'da, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında Konya'da karşılaştı. Mücadele 2-2 sona erdi.


Son şansı olanları çağırdım

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, bugünkü kritik Ukrayna maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesine demeç veren Rumen teknik adam, hem Ukrayna maçını hem de Türk futbolunun geleceğini değerlendirdi. 72 yaşındaki teknik adam, Shakhtar Donetsk'i 12 yıl boyunca çalıştırması sebebiyle Ukrayna Milli Takımı'nın güçlü ve zayıf taraflarını iyi bildiğini belirterek, “Ukrayna, grupta topa ve oyuna hakim bir takım hüviyetinde. Gençliklerini ve fiziki kapasitelerini sahaya yansıtıyorlar. Türkiye, Ukrayna'ya karşı teknik becerisi, tecrübesi ve mücadele etme kapasitesiyle karşılık verecek. Bu nedenle, son defa büyük bir turnuvada oynama şansı olabilecek oyuncuları kadroya çağırdım” ifadelerini kullandı.

#Milli Takım
#Mircea Lucescu
#Ukrayna
٪d سنوات قبل