|

Simone Manuel Olimpiyat tarihine geçti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 100 metre serbestte altın madalya kazanan ABD'li Simone Manuel, iki ayrı rekora imza attı.

Yeni Şafak
15:37 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 12:53 - 12/08/2016 Cuma
AA
Simone Manuel, yüzmede altın kazanan ilk Afro-Amerikalı sporcu oldu .
Simone Manuel, yüzmede altın kazanan ilk Afro-Amerikalı sporcu oldu .

Yirmi yaşında olan Manuel, 52.70'lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırdı ve Kanadalı Penny Oleksiak ile altın madalyayı paylaştı.



Ayrıca genç sporcu, olimpiyatlarda yüzmede altın madalya kazanan ilk Afro-Amerikalı (Afrika kökenli Amerikalı) sporcu oldu.


Kendisinden sonra gelenlere ilham kaynağı olmak istediğini söyleyen 20 yaşındaki yüzücü aynı zamanda, 1984 yılından bu yana 100 metre serbestte ABD adına madalya kazanan ilk sporcu unvanını elde etti. Los Angeles'ta düzenlenen 1984 Olimpiyat Oyunları'nda ABD'li yüzücüler Nancy Hogshead ve Carrie Steinseifer altın madalyayı paylaşmıştı.



Olimpiyatlara ilk kez katılıp rekor kıran Manuel, kazandığı madalyanın sadece kendisine ait olmadığı söyleyerek Afro-Amerikalı sporcuların kazandığı ödüllerin kendisine rehber ve ilham kaynağı olduğunu vurguladı.



"Simone, siyahi yüzücü" olarak bahsedilmesinden dolayı mutlu olmadığını da belirten sporcu, bu söylemin siyahi yüzücülerden başarı, rekor ve madalya beklenmediği için kullanıldığını savundu.



Oleksiak16 yaşında tarihe geçti

İlklerin yaşandığı gecede ayrı bir rekor da 16 yaşındaki Kanadalı Penny Oleksiak'tan geldi. Olimpiyat rekorunu ve altın madalyayı Manuel ile paylaşan Oleksiak, 21. yüzyılda doğan ve olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk sporcu olarak tarihe geçti.









#Simone Manuel
#Penny Oleksiak
8 yıl önce