|

Srebrenitsa'yı asla unutmayın

Bosna'da 8 binden fazla Boşnak'ın öldürüldüğü Srebrenitsa Katliamı'nın 22. yıl dönümünde Romalı golcü Edin Dzeko sessiz kalmadı, sosyal medyadan “Srebrenitsa'yı asla unutmayın” yazdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:22 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Srebrenitsa'yı asla unutmayın
Srebrenitsa'yı asla unutmayın

İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Katliamı'nı anma günü olan 11 Temmuz, dün yine hüzünlü geçti. Modern çağın en büyük katliamlarından birisi olan Srebrenitsa Katliamı, 11 Temmuz 1995 günü yapıldı.

Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşen katliamın boyutları ve vahşeti hala yaşayanların ve tanık olanların kanını dondurmakta. Srebrenitsa Katliamı, Bosna'da soy ve inanç karşıtı yapılmış en vahşi katliamlardan biri. 'Bosna Katliamı' olarak da anılan katliamda, 8 binden fazla Müslüman Bosnalı kadın, çocuk, yaşlı, genç, erkek demeden Sırplar tarafından katledildi. Srebrenista'da yaşanan bu katliamın 22. yıl dönümünde İtalya'nın Roma Kulübü'nde forma giyen dünyaca ünlü Bosnalı futbolcu Edin Dzeko da sessiz kalmadı. Dzeko, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada “Srebrenitsa'yı asla unutmayın” yazdı.

#Srebrenitsa
#Edin Dzeko
7 yıl önce
default-profile-img