|

TFF'den fotoğraf açıklaması

A Milli Takımı'nın antrenmanında toplu çekilen fotoğraf sırasında Fatih Terim'in arka planda kalması ile ilgili TFF'den açıklama geldi.

Yeni Şafak
12:26 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:56 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
A Milli Takımı'nın bu pozu spekülasyonlara neden oldu.
A Milli Takımı'nın bu pozu spekülasyonlara neden oldu.

2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde cumartesi günü Kosova ile karşılaşacak olan A Milli Takım, dünkü antrenmana Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun sloganı "15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz" yazılı tişörtlerle çıktı. Ay-yıldızlıların bu tişörtlerle topluca çektirdiği fotoğrafta, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in arka planda kalması dikkat çekti.



Çekilen bu kare sosyal medyada gündem olurken, TFF'den yapılan açıklamada çekilen görüntünün kamuoyunu yanıltıcı ve yanlış bir şekilde servis edildiği ifade edildi.



TFF'den yapılan açıklama şöyle;



  • "A Milli Takım'ın bugün yapılan antrenmanı ile ilgili bir spor gazetesinin sosyal medya hesabı ve bazı spor haber sitelerinde, Türkiye Futbol Direktörümüz Fatih Terim hakkında tamamen gerçek dışı ve kötü niyet barındıran bir haber yayınlanmıştır.
  • 15 Temmuz Şehitleri anısına koşulacak olan maratonda giyilecek "15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz" yazılı forma çekiminde, sadece oyuncuların objektif karşısına geçtiği bir andaki karenin maksatlı bir şekilde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de görüntüye alarak, kamuoyunu yanıltıcı ve yanlış bir şekilde servis edilmesini, basın etiğine uygun bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
  • Şehitler anısına hazırlanan böylesi anlamlı bir organizasyonu bile çarpıtarak, gerçek dışılıkta boyut atlamış bir üslupla yayınlayıp kirletmeye yeltenenleri, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde Milli Takımımıza destek olmak yerine bu tarz spekülatif haberlerle yıpratmayı hedefleyenleri, şiddetle kınıyor ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."



#TFF
#Fatih Terim
#Türkiye A Milli Futbol Takımı
7 yıl önce