|

Türkiye-Arnavutluk: 1-0

A Milli Futbol Takımımız, Arnavutluk'u Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti ve 2020 yolunda kritik virajı döndü. Galibiyet golü sonrasında futbolcularımızın asker selamı verdiği an karşılaşmaya damga vurdu. Bu sonuçla 7. maçında 6. galibiyetini alan A Milli Takımımız, puanını 18'e çıkarttı ve liderliğini sürdürdü. Arnavutluk ise 9 puanda kaldı.

23:49 - 11/10/2019 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 12/10/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
A Milli Futbol Takımı futbolcuları Arnavutluk’a karşı son dakikada attıkları golden sonra asker selamı verdi.
A Milli Futbol Takımı futbolcuları Arnavutluk’a karşı son dakikada attıkları golden sonra asker selamı verdi.

A Milli Takım, EURO 2020 Elemeleri H Grubu 7. maçında konuk ettiği Arnavutluk'u Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek üst üstte üçüncü galibiyetini aldı ve yoluna kayıpsız devam etti.

  • Bu sonuçla 7. maçında 6. galibiyetini alan A Milli Takımımız, puanını 18'e çıkarttı ve liderliğini sürdürdü. Arnavutluk ise 9 puanda kaldı.
Karşılaşmadan dakikalar;

3. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Cenk Tosun, rakibinden seri çalımlarla sıyrıldıktan sonra plase vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak taraftan auta çıktı.

36. dakikada Memushaj'ın soldan kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Djimsiti'nin kafayla vurduğu top kaleci Mert Günok'ta kaldı.

44. dakikada Burak Yılmaz'ın uzaktan şutunda kaleci Strakosha meşin yuvarlağın sahibi oldu.

45 5. dakikada kaleyi cepheden gören ve yaklaşık 30 metre uzaktan kazanılan serbest vuruşu Manaj kullandı. Baraja çarpan ve soluna gelen meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok uzanarak kornere çeldi.

50. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasıyla ceza sahası yayı gerisinde topla buluşan Ozan Tufan meşin yuvarlağa bekletmeden vurdu. Kaleci Strakosha, sağına gelen topu yatarak kurtardı.

76. dakikada Arnavutluk net bir pozisyondan faydalanamadı. Roshi'nin soldan ortaladığı top kaleci Mert Günok'u geçti. Altıpas içinde uygun durumdaki Manaj, meşin yuvarlağı ıskalayınca top auta çıktı.

87. dakikada konuk takımdan Manaj'ın ceza sahası yayı içinden şutunda kaleci Mert Günok iki hamlede topun sahibi oldu.

SON DAKİKA GOLÜ!
  • 90. dakikada A Milli Takım öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına gönderdiği topta kaleci Strakosha ceza sahası ön çizgisine kadar çıktı. Savunmada Strakosha ile Ismajli'nin anlaşmazlığında Ismajli'nin kafayla vurduğu top Cenk Tosun'un önünde kaldı. Milli futbolcu, kafayla meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 1-0.
Millilerden golden sonra asker selamı
  • A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. maçında Kadıköy’de karşılaştığı Arnavutluk’u Cenk Tosun’un golü ile 1-0 mağlup etti. Miller golden sonra müthiş sevinç yaşarken, golü de Barış Pınar Harekatı’nda yer alan Mehmetçiklere armağan etti. Futbolcular golden sonra hep birlikte asker selamı verdi.
Merih Demiral'ın Türkiye formasıyla Arnavutluk maçındaki performansı;


Milliler yoluna lider devam ediyor

  • A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. maçında Kadıköy’de karşılaştığı Arnavutluk’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Milliler böylece geride kalan 7 karşılaşmada 6. galibiyetini etti. Ay-yıldızlılar gruptaki tek yenilgisini İzlanda deplasmanında almıştı. Grubun diğer maçında Fransa, deplasmanda mücadele ettiği İzlanda’yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından milliler 18 puanla zirvede yer alırken, ikinci Fransa’nın da 18 puanı bulunuyor. İzlanda ise 12 puanla üçüncü sırada kaldı. A Milli Futbol Takımı, grubun 8. maçında 14 Ekim Pazartesi günü Fransa’ya konuk olacak.
Şenol Güneş'in hamleleri
  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Güneş, ilk yarıda sarı kart gören iki stoperinden biri olan Kaan Ayhan'ı kenara alırken, Çağlar Söyüncü'yü sahaya sürdü. Deneyimli teknik adam ikinci oyuncu değişiklik hakkını ise 66. dakikada kullandı. Emre Belözoğlu'nun yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu.
Tribünlerde Yusuf Yazıcı sesleri
  • Milli takımın, Arnavutluk ile oynadığı mücadelede 60 dakika sonrasında gol gelmemesi üzerine tribünleri dolduran taraftarlar, yedek kulübesinde yer alan Yusuf Yazıcı'nın oyuna girmesi için tezahüratta bulundular. Teknik direktör Şenol Güneş, son oyuncu değişiklik hakkında, 80. dakikada Yusuf'a forma şansı verdi. Yusuf oyuna girerken, Ozan Tufan kenara geldi.

Dorukhan ve Cengiz tribünde
  • Sakatlıkları nedeniyle A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda yer alamayan Cengiz Ünder ve Dorukhan Toköz mücadeleyi tribünden izledi. Karşılaşmayı izleyenler arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım da yer aldı.


#Türkiye
#Arnavutluk​
#EURO 2020
5 yıl önce