|

Türkiye Tunus karşısında

Milli Futbol Takımı, geçen hafta cuma günü İstanbul’da 2-1 yendiği İran’ın ardından bugün İsviçre’de Tunus ile hazırlık karşılaşmasına çıkacak.

Yeni Şafak ve
11:07 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 11:17 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ay-yıldızlı ekibimiz, Tunus ile 27 yıl sonra karşı karşıya gelecek.
Ay-yıldızlı ekibimiz, Tunus ile 27 yıl sonra karşı karşıya gelecek.

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında bugün İsviçre’de Tunus ile karşılaşacak. Cenevre kentindeki Cenevre Stadı’nda oynanacak mücadele TSİ 21.15’te başlayacak. Müsabakada İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Alain Bieri düdük çalacak. Karşılaşma A Spor ve S Sport’tan naklen yayınlanacak.

Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası’nda yer alan Tunus, G Grubu’nda Belçika, Panama ve İngiltere ile mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, Tunus’un ardından 5 Haziran Salı günü özel maçta deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek.

27 yıl sonra yeniden

A Milli Takımı, Tunus ile 27 yıl sonra karşı karşıya gelecek. İki ekip son olarak 27 Mart 1991’de Tunus’un başkenti Tunus şehrinde oynanan hazırlık maçında mücadele etti. Tunus ve Türkiye arasındaki bu son maç 0-0 bitti. Ay-yıldızlılar, Tunus ile tarihindeki 5. maçına çıkacak. Geride kalan 4 maçta Türkiye 1 galibiyet alırken, 3 maç berabere bitti. Tunus’un, ay-yıldızlı ekibimiz karşısında şu ana kadar galibiyeti bulunmuyor. Bu arada Türkiye, bugün 559. kez sahaya çıkacak. A Milli Takım, bu maçlarda 211 galibiyet, 129 beraberlik ve 218 yenilgi aldı. Ay yıldızlılar bu maçlarda 734 gol attı, kalesinde 809 gol gördü. A Milli Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu döneminde de bugüne kadar çıktığı 9 maçta 3 galibiyet alırken, 4 kez yenildi, 2 maç berabere bitti.

"EURO 2020'ye gideceğiz "

A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, bugün Tunus ile yapılacak hazırlık maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Ukrayna maçından önce oyuncularını tanıdığını söyleyen Lucescu, “O dönem tecrübeli ayaklardan yana karar aldım. O dönemden sonra çok maç izledim ve dedim ki ‘Genç oyuncularım var. Onları hazırlayalım. Futbolun aynı lisanını konuşan gençleri toplayalım. Dağınık coğrafya ve aynı coğrafyadan gelseler bile arkadaşlarımız aynı lisanı uygulayabilirler’ diye düşündüm” dedi.

"Kalpleri Milli Takım için atmalı"

“Milli Takım için kalbi atan oyuncuları istiyorum” diyen Rumen çalıştırıcı, “2024’ü öngörerek gençleştirme modeline gittim. 20-21-22 yaşında oyuncular var ekipte. 6 yıl sonra birçok maç yapmış oyuncular olacaklar. Antrenmanlar çok önemli ama toplantılar daha önemli. Her zaman, her şeye saygı duymak lazım. Biz şimdi bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Oyunu nasıl oynayacağımızı, felsefeyi nasıl ortaya koyacağımızı öğretiyorum. Bu görevi başarmak için aldım. EURO2020’ye gideceğimize inanıyorum. İnanmasam zaten burada olmam” diye konuştu.

@millitakimlar'in paylaştığı bir gönderi ()


#Türkiye A Milli Futbol Takımı
#Tunus
6 yıl önce