|

Uluslar ligi şansımız elemelere bağlı

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düşse de EURO 2020’ye bu organizasyondan katılma şansı hala devam ediyor. Uluslar Ligi’nde mücadele eden takımların doğrudan elemelerden EURO 2020’ye katılım hakkı elde etmeleri şansımızı yükseltecek.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:39 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
A Milli Takım
A Milli Takım

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na(EURO 2020) elemelerden katılamayacak 4 ülkeye yeni bir şans tanıyan UEFA Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düşen A Milli Futbol Takımı’nın, bu organizasyon vasıtasıyla EURO 2020’ye gitme ihtimali sürüyor. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na 24 ülke milli takımı katılacak. 21 Mart-19 Kasım 2019’da yapılacak EURO 2020 elemeleri grup maçları sonunda 10 grupta ilk 2 sırada yer alacak toplam 20 ülke, şampiyonaya doğrudan katılma hakkı kazanacak. Diğer 4 takım ise UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek.

EURO 2020’ye katılmak için elemelerde mücadele edecek A Milli Futbol Takımı’nın, Uluslar Ligi vasıtasıyla da şampiyonada yer alma şansı devam ediyor. Uluslar B Ligi 2. Grup son maçında İsveç’e 1-0 yenilerek C Ligi’ne düşen A Milli Futbol Takımı, bir sonraki Uluslar Ligi organizasyonunda C Ligi’nde yer alacak.

ELEMELERDEN DOĞRUDAN
KATILIMLAR BİZE YARAYACAK

A ve B Ligi’nden EURO 2020 Elemeleri vasıtasıyla turnuvaya doğrudan katılan takım sayısının artması halinde Türkiye’nin şansı da o derece yükselecek. UEFA Uluslar A Ligi’nde yer alan Fransa, Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, İzlanda, Portekiz, İtalya, Polonya, İspanya, İngiltere, Hırvatistan ile B Ligi grup birinci ve ikincilerinin EURO 2020 Elemeleri sayesinde turnuvaya katılması, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu B Ligi grup üçüncülerinin umutlarının sürmesini sağlayacak. Türkiye, grubunu sonuncu bitirerek ligden düşmesine rağmen A ve B Ligi play-off mücadelesinde yer alarak UEFA Uluslar Ligi vasıtasıyla da Avrupa Şampiyonası’na katılabilir.

Türkiye’nin yer aldığı B Ligi’ndeki 4 grubu lider tamamlayan İsveç, Danimarka, Ukrayna ve Bosna Hersek’ten birkaçı ya da tamamı Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılan 20 takım arasına girerse sıralamaya göre Türkiye, B Ligi’nde play-off oynayacak 4 takım arasına girebilir. Bu ihtimal dışında A Ligi’nde yer alan 12 takımın 8’den fazlasının doğrudan Avrupa Şampiyonası’na katılması durumunda ise A Ligi’nde play-off oynayacak 4 takıma B Ligi’nden takviye yapılacak ve Türkiye’nin de play-off mücadelesinde yer alma şansı doğacak. UEFA Uluslar A, B, C ve D liglerinden toplam 16 takım, play-off’lara kalacak. Her ligin play-off’ları sonrasında EURO 2020’ye katılacak 4 takım belirlenecek.

Bir sonraki Uluslar Ligi’nin C kategorisinde yine 4 grup olacak ve Türkiye; Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İsrail, Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Macaristan, Yunanistan, Karadağ, Gürcistan, Makedonya ve Belarus ile birlikte mücadele edecek.

#Kuzey İrlanda
#İrlanda Cumhuriyeti
#İsrail
#Romanya
#Azerbaycan
#Bulgaristan
#Türkiye
5 yıl önce