|

Volkan şikayetinden vazgeçti

Türkiye-Kazakistan maçında kendisine küfür eden taraftara dava açan Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel, “Bu ona ders olmuştur” diyerek şikayetinden vazgeçti. Mahkeme davanın düşmesine karar verdi.

Yeni Şafak
16:23 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:33 - 11/02/2016 Perşembe
IHA

Türkiye-Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel'e küfür edildiği gerekçesiyle hakkında “hakaret” suçlamasıyla dava açılan Yusuf Şiringül'ün yargılanmasına devam edildi. İstanbul 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel ve avukatı Mahir Işıkay ile sanık Yusuf Şiringül hazır bulundu.



Duruşmada ifade veren Müşteki Volkan Demirel, böyle bir olayla mahkemeyi meşgul ettiği için rahatsız olduğunu belirterek hakimden özür diledi. Demirel, “Bu olay benim kariyerim için sorun olan birşey. Galatasaray taraftarı beni sevmez. Deplasmanlarda her zaman küfür ederler. O gün maça çıkar çıkmaz ıslıklanmalar başladı. Uğultular duydum. Isınmamı yaptıktan sonra kalenin yanında kalecilerin beklediği bir yer vardır. Orada duruyordum. Orada arkamdan küfür edilmeye başlandı. Birden fazla kişinin sesi geliyordu. Ben hala yutkunuyorum sesimi çıkarmıyorum. Söylenen sözler hala aklımda. 'Şikeci şerefsizler, anneni eşini bilmem ne yapayım' diyorlardı” ifadelerini kullandı.



“MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMİŞ İNSANA BU YAPILMAZ”

“Ben bunlara zaten alışığım ama iş çocuğuma kadar ulaşınca dayanamayacak hale geldi” diyen Demirel, “Tüm statlarda bunu yaşıyoruz ama milli takım forması giymiş insana bu yapılmaz. Ben maçı bırakmayıp oynasaydım tribüne kadar çıkardım bunu biliyorum. Döndüm 'sus' dedim. Sonra maçı bırakıp gittim” ifadesini kullandı.



“BANA HAKARET ETTİĞİNİ GÖRÜNTÜLERDEN TESPİT ETTİM”

Sanık Şiringül'ü görüntülerden hatırladığını dile getiren Demirel, “Fatih Hoca beni geri çağırdı. Bana görüntüleri izlettiler. Buradaki sanığı da ben teşhis ettim. Bana hakaret ettiğini de gördüm. Orada başka şahısları da tespit ettim ama tutanağa geçmemiş. Türk toplumunda bir şey vardır. Biri birşey der diğerleri de ona uyar. Bu olayda bence öyle oldu. Bütün olayı kalkıp buradaki sanığa yıkamam. Olan bana oldu. Hangi birini şikayet edeyim” şeklinde konuştu.



“BU KONU UZADIKÇA BANA ZARAR VERİYOR”

Kazakistan maçında bir tepki ortaya koyduğunu dile getiren Demirel, “Ben belki bir daha milli forma giyemeyeceğim. Bu ona sanığa ders olmuştur. Ağzından istemeyerek çıkmışsa bile, gerçi çıktı ama neyse. Bu konu ne kadar uzarsa bana zarar veriyor. Huzurdaki sanıktan ve bana hakaret eden diğer şahıslarda şikayetçi değilim. Konu uzadıkça ben buraya gidip geleceğim” dedi.



“VOLKAN TÜRK FUTBOL TARİHİNDE DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ”

Müvekkilinin ifadesine katıldığını belirten Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, “Her şerde bir hayır vardır. Bu olayda en fazla mağdur olan kişi Volkan'dır. Volkan maçı terk ettiği olayla Türk futbol tarihinde bir devrim gerçekleştirdi. Başka müsabakalarda örnek bir davranış oldu” ifadelerini kullandı.



“BANA DA SOSYAL MEDYADA ÇOK KÜFÜR EDİLDİ”

Sanık Yusuf Şiringül ise Demirel'in ifadelerine katılmadığını, kendisinin küfür etmediğini söyledi. Sanık Şiringül, “Volkan'ın hakkımdaki şikayetinden vazgeçmesini kabul ediyorum. Onun yerine başkası olsa belki daha çok şey yapardı. Ama bana da sosyal medyada çok küfür edildi. Ben orada stadı terk ettiği için destek verdim. 'Koçum benim' dedim. Bu olay nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'ndan şikayetçi olacağım” diye konuştu.



DAVA DÜŞTÜ

Davayı karar bağlayan mahkeme, Volkan Demirel'in şikayetinden vazgeçmesine üzerine davanın düşürülmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanık hakkında seyirden yasaklama tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.



“SİZ DE ÇOCUĞUN ÜZERİNE FAZLA GİTMEYİN”

Duruşmanın ardından adliyenin otoparkında kısa bir açıklama yapan Demirel, “Ben her şeyi içeride söyledim. Siz de artık daha fazla çocuğun üzerine gitmeyin. Koskoca bir olayı çocuğa da yıkmayayım diye davayı düşürdük” dedi. Demirel, selfie isteklerini de kırmadı. Demirel daha sonra aracıyla adliyeden ayrıldı.



İDDİANAMEDEN

Sanık Yusuf Şiringül'ün Volkan Demirel'e küfür ettiği belirtilen iddianamede, Şiringül'ün hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu. Ayrıca şüpheli Şiringül'ün hakkında 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılması talep ediliyordu.




#volkan demirel
#dava
#küfür
#mahkeme
#karar
8 yıl önce