|

Apple AirPods ne kadar sağlıklı?

Apple'ın olumsuz anlamda oldukça eleştirilen kablosuz kulaklığı AirPods'un SAR (Özgül Emilim Oranı) değeri açıklandı. AirPods'un kullanıcısını bazı akıllı telefonlardan bile yüksek radyoaktif enerjiye maruz bıraktığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
14:26 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 13:35 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods ülkemizde 779 TL'den satılıyor.
Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods ülkemizde 779 TL'den satılıyor.

Günlük hayatta kullandığımız akıllı cihazlardaki SAR (Specific Absorption Rate) değerinin ne kadar önemli olduğunu önceki haberlerimizde ifade etmiştik.



Türkçesi Özgül Emilim Oranı anlamına gelen SAR, radyo frekans, elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsü olarak biliniyor. Yani kısacası akıllı telefonu kullanırken ne kadar radyoaktif enerjiye maruz kaldığımızın ölçüsü olarak adlandırılıyor (uzmanların telefonları uyurken vücudunuza yakın yere bırakmayın demesinin nedeni de işte bu yüzden).






Yüksek fiyatı nedeniyle sık sık eleştirilen Apple'ın yeni kablosuz kulaklığının SAR değeri de merak konusuydu. AirPods'un SAR değerinin 0.466W/kg olduğu açıklandı. Örnek teşkil etmesi açısından iPhone 7'de bu değerin 1.38W/kg olduğunu belirtelim.



iPhone 7'ye göre ele aldığımızda AirPods'un SAR değerinin düşük olduğunu görüyoruz. Fakat Samsung Galaxy S7 edge ve Asus Zenfone 3 gibi akıllı telefonlarda SAR değeri 0.3W/kg'dan daha düşük. Yani AirPods'un bu değeri bazı akıllı telefonlardan yüksek.



Ayrıca akıllı telefonları sürekli olarak yanımızda taşımıyoruz. AirPods ise kulaklık olduğu için sürekli başımıza yakın bir seviyede bulunacak. Uzmanlar AirPods'u 1 saatten uzun bir süre kullanmanın sağlığa zararlı olabileceğini ifade ediyor.



#Apple
#AirPods
#Kablosuz Kulaklık
7 yıl önce