|

Bedava oyun dağıtan Ubisoft'un sunucuları çöktü

Dünyaca ünlü oyun yapım firması Ubisoft son zamanlarda sunucularında yaşanan sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Bu yıl 30. Kuruluş yılını kutlayan şirket, oyunculara bedava oyun dağıtmaya başlamıştı fakat bu karar biraz sıkıntı oluşturmuşa benziyor.

Yeni Şafak
10:16 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
30. kuruluş yılı nedeniyle bedava oyun dağıtan, aynı zamanda yeni oyunlarının güncellemelerini paylaşan Ubisoft'un sunucuları çöktü.
30. kuruluş yılı nedeniyle bedava oyun dağıtan, aynı zamanda yeni oyunlarının güncellemelerini paylaşan Ubisoft'un sunucuları çöktü.

Bu yıl 30. Kuruluş yılını kutlayan Ubisoft, oyunculara ufak sürprizlerden daha fazlasını yaparak ücretsiz oyun dağıtmaya başlamıştı. Bu yılın ücretsiz oyunu ise Assassin's Creed serisinin Amerika'nın iç savaşını anlattığı Assassin's Creed 3 olmuştu. Bu oyunu oyun severler 31 Aralık 2016 tarihine kadar ücretsiz olarak indirebilecek. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Ubi30 adı altında oyuncular Uplay üzerinden oyunu aktifleştirip kütüphanelerine ekleyebilecekti. Fakat “bedava” oyun olması nedeniyle oyuncuların “saldırdığı” Ubisoft sunucuları fazla dayanamadı ve “mavi ekran” vermeye başladı.



4 yıllık bir oyun olmasına rağmen yoğun ilgi gören “ücretsiz oyun” hem oyuncuların hem de yapımcı şirket olan Ubisoft'un moralini bozmuşa benziyor: Zira hem Assassin's Creed 3'ü bedavaya alma telaşı hem de Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands'ın beta başvuruları derken, Ubisoft'un sunucuları yoğunluktan tamamen kullanılamaz hale geldi.



Sorunlar bununla bitmiyor: oyun forumlarında yazılanlara göre bazı oyuncular şu anda oyunu ücretsiz alamıyorlar ve alabilenler ise Kütüphanelerinde bulunan Assassin's Creed 4: Black Flag'ın silindiği belirtiliyor. Ayrıca şirkete ait diğer oyunların çok oyunculu (multiplayer) sunucularında da sorunlar yaşanıyormuş.



Ubisoft yaşanan sorunlardan haberi olduğunu ve sorunu çözmek için çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.










#Ubisoft
#Assassin's Creed
#Sunucu
#Bedava Oyun
7 yıl önce