|

Çift ekranlı LG V20 resmen tanıtıldı

LG'nin merakla beklenen çift ekranlı yeni akıllı telefonu V20, San Francisco'da düzenlenen etkinlikte resmen tanıtıldı. Üst düzey özellikleriyle tepe seviye akıllı telefonlar arasında yer alan V20, özellikleriyle G5'i andırıyor. G5'in aksine modüler yapıda olmayan telefon, çift ekranı ve gelişmiş ses sistemiyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Yeni Şafak ve
10:09 - 7/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:09 - 7/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
LG'nin çift ekranlı yeni akıllı telefonu V20 resmen tanıtıldı.
LG'nin çift ekranlı yeni akıllı telefonu V20 resmen tanıtıldı.

Güney Koreli teknoloji devi LG, sessiz sedasız çalışmalarını yürüttüğü yeni tepe model akıllı telefonu V20'yi resmen tanıttı. Söz konusu telefona dair yaklaşık 2 ay önceye kadar hiçbir bilgi bulunmuyordu. Uzakdoğu'nun güvenilir kaynakları, LG'nin yeni çift ekranlı telefon üzerinde çalıştığını açıkladı ve bu açıklamanın üzerinden haftalar geçtikten sonra V20, San Francisco'da düzenlenen etkinlikte gün yüzüne çıkarıldı.





LG'nin şubat ayında tanıttığı G5 ile benzerlik gösteren telefonun en büyük özelliği şüphesiz çift ekrana sahip olması. 2.1-inç büyüklüğündeki bu ekran çok amaçlı kullanılabiliyor. Sık kullanılan uygulamalara yer verebildiğimiz bu ekran, isteğe göre bildirim ekranı olarak da kullanılabiliyor.



V20'nin teknik özellikler bakımından G5'e benzemesiyle, LG kullanıcıları yeni telefonun modüler olmasını bekliyordu. Lakin LG, V20'de modüler yapı tercih etmedi. Yine de telefonun arka kapağı çıkarılabiliyor ve istendiği zaman pili değiştirilebiliyor. Güney Koreli teknoloji devi bu açıdan müşterilerini memnun etmeyi başardı.





Tasarım anlamında telefonun selefine göre daha ince bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. V20'nin ekranının 5.7-inç büyüklüğünde olduğunu düşünürsek, bu incelik, telefonun elde tutulmasını kolaylaştıracak gibi görünüyor.



LG V20'nin, Android'in yeni sürümü 7.0 Nougat ile piyasaya çıkacak ilk telefon olacağını önceki haberlerimizde belirtmiştik. Resmi tanıtımla birlikte bu bilgi de kesinleşmiş oldu. V20'nin barındırdığı diğer özellikler ise şu şekilde:



  • İşletim sistemi:
    Android 7.0 Nougat
  • Boyutlar:
    159.7 x 78.1 x 7.6 mm / 174 gr ağırlık
  • Ekran:
    5.7-inç 1440 x 2560 IPS LCD ekran / %72.4 ekran-gövde oranı
  • İkinci Ekran:
    2.1-inç 160 x 1040
  • İşlemci:
    Qualcomm Snapdragon 820 (2x2.15 GHz + 2x1.6 GHz)
  • Grafik işlemci:
    Adreno 530
  • RAM:
    4GB
  • Depolama alanı:
    32/64GB - Arttırılabilir hafıza (256 GB)
  • Arka Kamera:
    16-megapiksel çift lens, f/1.8 OIS, Çift-ton LED flaş, 4K video kayıt
  • Ön Kamera:
    5-megapiksel f/1.9
  • Batarya:
    3.200 mAh (değiştirilebilir)
  • Diğer Özellikler:
    USB Type-C bağlantı, Hızlı şarj, Parmak izi okuyucu

Gördüğümüz üzere LG'nin yeni tepe model akıllı telefonunun teknik özellikleri hayli kuvvetli. Lakin artık birçok telefon aynı özelliklere sahip telefon üretebiliyor. Bunun yanında ek özellik sunanlar bir adım öne geçiyor ki LG, V20'de bunu gayet güzel başarmış.



Örneğin LG V20'de kullanılan 16-megapiksel çift lensli kamera 135 derece geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. Yine bu kamera optik görüntü sabitlemeyle, çok daha kaliteli ve düzgün video kaydı yapmaya imkan veriyor. Ayrıca telefonun ön kamerası da (selfie kamerası) geniş açılı çekim yapabiliyor.





Yeni nesil ses teknolojisine sahip LG V20, HD ses kaydı yapabiliyor. Böylece ortamdaki hiçbir ses kaçırılmıyor ve HD kalitesinde kaydediliyor.



V20'nin kutusundan çıkan B&O Play H3 kulaklıklar da kullanıcıları hayli mutlu edecek gibi görünüyor. Lakin bu iddialı kulaklık, sadece sınırlı bir süre içinde telefonu satın alanlara hediye edilecek. Tıpkı Galaxy Note 7'de yapılan Samsung VR kampanyası gibi.



Bu ay içinde satışa sunulması beklenen telefonun fiyat bilgisi ise henüz netleşmiş değil. V20'nin ABD'de 700 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı açıklandı. Lakin diğer bölgelere ilişkin satış fiyatları belirsizliğini koruyor.



#LG V20
#LG V Serisi
#Akıllı Telefon
#V20
#Çift Ekran
8 yıl önce