|

Crytek 500 milyon dolar yatırım yapacak

Geçtiğimiz hafta ofislerinden bazılarının kapanacağı haberi sonrası Türk oyun şirketi Crytek hakkında sürpriz bir açıklama Başbakan Yıldırım’dan geldi. Başbakan Yıldırım “Giresunlu bir delikanlı var. Türkiye'ye gelip yatırım yapacak. Öngörülen yatırım ise 500 milyon dolar.” diyerek Crytek firmasının ülkemize yatırım yapacağını açıkladı.

Yeni Şafak
10:23 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:26 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Crysis, Far Cry gibi dünya çapında tanınan oyunların arkasındaki imzaya sahip olan Türk şirketi Crytek hakkında geçtiğimiz haftalarda “maaşları ödeyemiyor, kapanacak” gibi haberler çıkmış, son olarak şirket 8 ofisinden 5'ini kapatacağını resmen açıklamıştı. Oyun sektörünün önemine dikkat çeken Başbakan Yıldırım ise müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım

"İşte bakıyoruz, bir genç bilişimci oyun yazarak 200'den fazla ülkede bunları satarak kendisini ispatlamış. Daha da ötesi var, Almanya'da yaşayan bir Giresun'lu delikanlı var. Yaptığı oyunlar ile dünyadaki oyunların liste başı olanını o yapıyor. Türkiye'ye gelip yatırım yapacak. Öngörülen yatırım ise 500 milyon dolar."

açıklamasında bulundu.



Bulgaristan ofisinde çalışanlarına aylardır maaşlarını ödeyemeyen şirket için ülkemizde bazı kampanyalar başlatılmış ve şirkete sahip çıkılması gerektiği söylenmişti ki galiba bu yardım çağrısına kulak verenlerden biri de hükümet kanadı oldu. Son zamanlarda maddi sıkıntılarla boğuşan ünlü Türk kökenli Alman oyun firması artık tüm operasyonlarını Türkiye üzerinden gerçekleştirmek istiyor. Çünkü Başbakan Yıldırım'ın açıklamasında geçen Giresunlu kardeş ekip Crytek'in ta kendisi oluyor. Şirketin İstanbul Levent'te hali hazırda ofisleri yer alıyor. “

Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı

” Ödül Töreni'ne katılan başbakan Binali Yıldırım, yaptığı uzun konuşmasının bir bölümünde üstü kapalı Crytek'in kurucuları Yerli kardeşlere değindi ve müjdeli haberi verdi.




Şunu belirtmek gerekiyor; Crytek henüz başbakanın açıklamasını doğrulayan bir açıklama yapmadı. Fakat dünya genelinde Giresun'lu olup, üç kardeş olan ve oyun listelerinin başını çeken başka Türk firması yok. Yani başbakanın açıklaması doğrudan Crytek'i işaret ediyor. Başbakan'ın bu açıklaması sonrası Crytek oyunlarının bundan böyle dünyaya Almanya üzerinden değil Türkiye'den servis edileceğini söyleyebiliriz. Bu da ihracat açısından ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.






#Crytek
#Binali Yıldırım
7 yıl önce