|

Google Glass AR teknolojisiyle geri gelebilir

Google’ın 2013 yılında tanıttığı ve büyük bir patlama yapması beklenen akıllı gözlüğü Google Glass bir anda ortadan kaybolmuştu. Ancak son birkaç ayda gerçekleşen yenilikler nedeniyle tekrar geri gelecek gibi görünüyor.

Yeni Şafak
11:16 - 5/11/2017 الأحد
Güncelleme: 11:24 - 5/11/2017 الأحد
Yeni Şafak
Google'ın 2013 yılında kısa bir süre için satışa sunduğu Google Glass
Google'ın 2013 yılında kısa bir süre için satışa sunduğu Google Glass

Teknoloji devi Google, akıllı gözlüğü Google Glass için yeni patent başvurularında bulundu. Arttırılmış gerçeklik teknolojisinin öncülerinden olan Google Glass 2013 yılında tanıtıldığı zaman büyük bir yankı uyandırmıştı.

’a göre gözlüğün camının içinde bulunan micro-LED ekran, kullanıcıya arttırılmış gerçeklik deneyimi sunacak. İlk Google Glass’ın küçük ekranından ziyade, bu cihazın ekranları camın içerisinde bulunuyor.

Bu yeni teknolojiyle beraber Google Glass’ı hayal kırıklığına çeviren, camın dışında bulunan ve sağ üst tarafa bakmanızı gerektiren prizma ortadan kalkacağa benziyor. Gözlüğün iki camının micro-LED olmasıyla 3 boyutlu bir arttırılmış gerçeklik (AR) tecrübesi sunacağa benziyor.


  • Patent görselini detaylı olarak incelediğimizde camların opak olabildiği dikkatimizi çekiyor. Bu da gözlüğün sanal gerçeklik (VR) için de kullanılabileceği izlenimini uyandırıyor.

Apple’da yakın zaman içerisinde LuxVue isimli bir micro-LED şirketini satın almıştı. Apple’ın arttırılmış gerçeklik söylentileri de doğruysa, yakında Samsung ve LG’nin de bu reakabete katılacağı söylenebilir.

#Google Glass
#Google
#AR
#VR
٪d سنوات قبل