|

Honda’nın başı airbag hırsızlarıyla dertte

ABD’deki Honda kullanıcılarının hırsızlarla başı dertte. Araçların sadece airbaglerini çalan hırsızlar, Japon otomotiv devinin sadece iki modeline dadanmış durumda. Yetkililer ise neden sadece iki modelin hava yastıklarının çalındığına anlam veremiyor.

Yeni Şafak
14:18 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 14:23 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Bir yılda ABD'de Honda araçlarında 50 bin adet airbag çalındı.
Bir yılda ABD'de Honda araçlarında 50 bin adet airbag çalındı.

ABD’deki Honda kullanıcılarının hırsızlarla başı dertte. Ulusal Suç Sigortası Bürosu’nun (NICB) yaptığı açıklamaya göre 50 bin adet airbag Honda araçlardan çalındı. Çaresiz durumda olan Honda kullanıcıları ise söz konusu bu durumun önüne ne yazık ki geçemiyor.

Honda’nın özellikle Civic ve Accord modellerine dadanan hırsızlar, araçların sadece airbaglerini çalarak kaçıyor. 1000 dolar fiyat etiketi ile yetkili servis tarafından satılan airbagler, çalınan hırsızlar tarafından 200-300 dolara satılıyor.

Ayrıca çalınması durumunda taşıması kolay olay olan bu parça, yeni araca takıldığında ise çalıntı olduğu anlaşılamıyor. Hırsızlar da bu durumdan istifade ediyorlar.

NICB’de konuya ilişkin şöyle açıklama yapıyor:

  • “Airbagleri çalmak ve taşımak kolay. Ayrıca çalınan airbagler kaza yapan araçların parçalarıyla kolaylıkla değiştirilip yerine takılabiliyor ve siz aracınızdaki parçanın çalıntı olup olmadığını bile anlamıyorsunuz”

Yetkililer hırsızların neden Honda araçlarını hedef aldığını ise açıklayamıyor. Honda ise Civic ve Accord modellerinin en çok satan modeller olmasında ötürü bu hırsızların bu araçlara yönelebileceği tahminini yürütüyor.

Ayrıca durumun önüne geçmek isteyen Japon otomotiv devi, hava yastıkları için yeni bir çalışma yapmayı planlıyor.

#Honda
#Civic
#Accord
#Airbag
#Hırsız
5 yıl önce