|

iPhone’da RAM Temizleme Nasıl Yapılır

iPhone RAM temizleme nasıl yapılır? iPhone'umu nasıl hızlandırırım gibi sorular iPhone kullanıcılarının en çok araştırdığı konular arasında yerini alıyor. Sizler için haberimizde iPhone modellerinde RAM temizleme işlemi nasıl yapılır fotoğraflar ile anlattık.

Yeni Şafak
14:45 - 4/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 14:56 - 4/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone RAM temizleme işlemi cihazın performansını arttırıyor.
iPhone RAM temizleme işlemi cihazın performansını arttırıyor.

iPhone RAM temizleme nasıl yapılır? Telefonu nasıl hızlandırırım gibi sorular iPhone kullanıcılarının en çok araştırdığı konular arasında yerini alıyor. Malum yazılım kanadında Android telefonlar kadar cihaza dışarıdan müdahale etmeye izin vermeyen iOS cihazlarda da arka planda açık kalan uygulamaları kapatmamız gerekiyor. Bu işlem için ise işletim sisteminde yer alan RAM temizleme işlemini gerçekleştirmemiz gerekiyor.

RAM NEDİR?

RAM kısaltmasının açılımı “Random Access Memory” yani “Rastgele Erişilebilir Bellek” demektir. Cihazınızda gerçekleşen işlemler aslında RAM belleğinde geçici olarak saklanan işlemlerdir ve RAM üzerinde bir süre kullanılmayan veri otomatik olarak silinir. Bu işlemler bütünün de ise cihaz kullanıcıya sabit belleğe nazaran daha hızlı veri akışı sağlar.

Bu nedenden ötürüdür ki iPhone cihazınızında belirli aralıklarla RAM temizleme işlemi yapmanız cihazınızın daha performanslı çalışmasına yardımcı olur.


İPHONE RAM NASIL TEMİZLENİR?

iPhone RAM temizleme işlemi iPhone 7 ve daha eski cihazlarda farklı, iPhone 8 ve sonrası cihazlar için farklı yöntemlerle gerçekleştirilir.

iPhone 7 ve öncesi cihazlarda RAM nasıl temizlenir?

iPhone 7 ve öncesi cihazlarda RAM temizleme işlemi yapabilmek için öncelikle aşağıda anlatacağımız tuş kombinasyonlarını sırası ile takip etmeniz gerekiyor.

- Uyut/Uyandır düğmesine basılı tutun.

- Kapatma ekranı göründüğünde Uyut/Uyandır düğmesini bırakın.


- Ana Ekran düğmesine basılı tutun.

Birkaç saniye sonra ekran boş görünecek ve ardından Ana Ekran’a geri döneceksiniz. Bu, iPhone’un RAM’inin temizlendiği anlamına gelir.

Normal şartlarda hiçbir sorun oluşmadan bu yöntem kullanılmalıdır, ancak Ana Ekran düğmesine basılı tuttuğunuzda Siri’nin açılıyorsa, RAM’i temizlemeden önce Siri’yi kapatmanızı ve işiniz bittiğinde Siri’yi yeniden etkinleştirmenizi öneririz.

iPhone 8 ve sonrası cihazlarda RAM nasıl temizlenir?

iPhone 8 ve sonrası cihazlarda RAM temizleme işlemi yapabilmek için öncelikle aşağıda anlatacağımız adımları sırasıyla takip etmeniz gerekiyor;

- Öncelikle Assistive Touch’ı açmalısınız. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Assistive Touch menüsüne gidin ve en üstteki Assistive Touch’ın yanındaki anahtarı açık konuma getirin. Şimdi ekranda oval bir düğme görünecektir.


- Ardından, Ayarlar > Genel menüsüne gidin.

- En alttaki Sistemi Kapat seçeneğine dokunun.


- iPhone’un kapatılmasını onaylamanız için bir ekran açılacaktır. Bu ekranda Assistive Touch düğmesine dokunun ve Ana Ekran düğmesine basılı tutun.


iPhone’un RAM’inin temizlendiğini anlamanız için Ana Ekran’a dönmeyecek, bunun yerine Ayarlar uygulamasının giriş kısmına geri döneceksiniz.

#iPhone
#RAM temizleme
#iOS
5 yıl önce