|

Moto Z ve Moto Z Force resmen tanıtıldı

Lenovo Tech World etkinliğinde tanıtılan Moto Z ve Moto Z Force, teknik özellikleriyle diğer dünya devlerine adeta kafa tutuyor. Tepe model akıllı telefonlar arasında yerini alacak olan yeni Moto Z ailesinin detayları ve fotoğrafları haberimizde.

Yeni Şafak ve
14:34 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 10/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Motorola'yı yaklaşık 2,5 sene önce Google'dan satın alan Lenovo, yeni modeli Moto Z ve Moto Z Force'u tanıttı. Lenovo Tech World etkinliğinde tanıtılan yeni Moto Z ailesi, özellikleriyle tepe model klasmanında yer alıyor.



Telefonun dış görünümüne baktığımızda (özellikle ön yüzü) bu alanda rakiplerine oranla zayıf kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle beyaz renginde sensörler çok belirgin görünüyor. Ana ekran tuşunun üzerindeki 'moto' yazısı ise oldukça sıra dışı olmuş.



Telefonun arka yüzüne baktığımızda ise kocaman bir kamera çıkıntısının olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Bildiğimiz üzere Samsung, Galaxy S6'da kamera lensi çıkıntılı olduğu için hayli eleştiri almıştı. Moto Z'de ise bu çıkıntı Galaxy S6'dakini neredeyse ikiye katlamış.





Kısacası Galaxy S7, LG G5, Xiaomi Mi 5 gibi yeni tanıtılan ve oldukça şık tasarıma sahip telefonlarla kıyasladığımızda, Moto Z sınıfta kalıyor. Diğer taraftan Moto Z inceliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Zira bu telefonun kalınlığı sadece 5.2 mm. Ayrıca 3.5mm kulaklık girişinin olmaması da bir başka detay. Bu yönüyle de Motorola, Apple'a gol atmayı başarmış. Bildiğimiz üzere iPhone 7 ile birlikte kulaklık girişinin kalkacağı söylentileri dolaşıyordu. Motorola deyim yerindeyse kaşla göz arasında kulaklık girişini kaldırarak, doğrudan bağlantı portu üzerinden kulaklık bağlantısı sağlayacak.



Öte yandan Motorola Moto Z, teknik özellikler bakımından rakiplerine göre hiç de fena değil. Hatta altta kalır bir yanı yok desek yanlış olmaz.



İşte Motorola Moto Z'nin teknik özellikleri:


  • - İşletim sistemi:
    Android 6.0 Marshmallow
  • - Boyut:
    155.3 x 75.3 x 5.19mm / 136 gr ağırlık
  • - Ekran:
    5.5-inç Quad HD AMOLED (1440p)
  • - İşlemci:
    Qualcomm Snapdragon 820 (2.2GHz quad-core)
  • - Grafik işlemci:
    Adreno 530
  • - RAM:
    4GB
  • - Hafıza:
    32/64 GB – Arttırılabilir hafıza
  • - Kamera:
    13-megapiksel f/1.8 (arka) / 5-megapiksel (ön)
  • - Batarya:
    2,600mAh
  • - Diğer özellikler:
    Parmak izi sensörü / USB Type-C bağlantı portu



Moto Z ile birlikte tanıtılan Moto Z Force teknik özellikler bakımından neredeyse birbiriyle aynı. Moto Z'yi Force'dan ayıran en büyük özelliği şüphesiz ince yapıya sahip oluşu. Zira bu telefon kamera çıkıntısı hariç sadece 5.2mm kalınlığa sahip. Moto Z Force'un kalınlığı ise 7mm. Ayrıca gövdesinde darbelere karşı dayanıklılık sağlayan ShatterShield koruması mevcut. Diğer farklar ise kamera ve bataryada… Moto Z Force'un 21-megapiksel çözünürlükte kamerası ve 3,500mAh bataryası bulunuyor.





#Motorola Moto Z
#Moto Z
#Lenovo
#Lenovo Tech World
8 yıl önce