|

Note 7'lerin bataryalarını Samsung kontrol ediyormuş

Samsung'un patlayan telefonu Galaxy Note 7'ye dair yeni bir detay ortaya çıktı. Samsung, rakiplerinin aksine batarya kontrolünü profesyonel şirketlere yaptırmak yerine kendisi yapıyormuş. Note 7'nin batarya kontrolü profesyonel 3. parti şirketlere yaptırılsaydı, hala raflardaki yerini koruyabilirdi.

Yeni Şafak
16:42 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:42 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un son dönemde ürettiği en iyi akıllı telefonu Galaxy Note 7 sorunlu çıktı. Bataryasında kronik sorun bulunan telefon, Samsung'un tüm çabalarına rağmen bir türlü düzeltilemedi. Şirket çareyi telefonu geri toplatmakta buldu. Note 7'nin üretimi durduruldu ve kullanıcılardan telefonlarını Samsung'a iade etmesi istendi.





Samsung'un Galaxy Note 7'de değişik bir yol izlediği ortaya çıktı. WSJ'de yer alan habere göre Güney Koreli teknoloji devi batarya kontrollerini

. Fakat rakipleri için aynı durum söz konusu değil. Örneğin Apple ve Lenovo gibi şirketler, batarya kontrollerini 3. parti şirketlere yaptırıyor. Aynı şekilde LG ve Huawei de kontrolleri hem kendisi yapıyor hem de farklı şirketlere yaptırıyor. Böylece işinde uzman ekiplerin kontrolüyle ortaya daha sağlıklı sonuçlar çıkıyor.



CTIA (Hücresel Telefon Sanayicileri Topluluğu) gibi kuruluşlar, bataryayı hem haricen hem de telefonun içindeyken test ediyor. Bataryalar ayrıca cihaz şarj olurken veya telefon görüşmesi sırasındayken de teste tabi tutuluyor. Bu koşullarda cihazların bataryasının ne kadar ısındığı kontrol ediliyor.



İşte Samsung, bu testleri böyle kapsamlı laboratuvarlarda yaptırmadığı için eleştiriliyor. Bu durum patlamayı doğrudan etkilemiyor ancak Samsung testleri profesyonel ekiplere bıraksaydı, sorunun kaynağı tespit edilebilir, böylece hata düzeltilebilirdi.



Diğer taraftan patlamaların neden yaşandığı henüz netlik kazanmış değil. İlk üretilen cihazlarda kullanılan bataryaların SDI tabanlı olduğu açıklanmıştı. Samsung esnek formdaki bu bataryaları 2 yıl önce üretmeye başlamıştı.



Sorunun bataryada olduğu tespit edilince Samsung ATL tabanlı yeni batarya teknolojisi kullandı. Fakat bu da çözüm olmadı ve yenilenen Note 7'lerin de aşırı derecede ısındığı ve patladığı açıklandı. Samsung'un bu süreçten sonra batarya kontrolünü nasıl yapacağı ise merak konusu.



#Samsung
#Galaxy Note 7
#CTIA
#Batarya Kontrolü
8 yıl önce