|

Oyun hilesi satana ilk ceza

Türkiye’de ilk defa dijital oyunlar için hile yayınlayan ve sağlayan 3 ayrı web sitesine erişim engellendi ve sitelerde hile yayınlayanlar 205 bin TL tazminata mahkum edildi. Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, kararın Türkiye’de oyun sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2017 samedi
Güncelleme: 02:46 - 5/08/2017 samedi
Yeni Şafak
Barış Özistek
Barış Özistek

İzmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, web sitesi üzerinden dijital oyun hileleri satan hitlan.net, hileevreni.com ve coldhacks.com hile sitelerinin sahiplerine karşı açılan davanın karar duruşmasında, marka hakkının ihlal edilerek haksız rekabette bulunulduğundan, adı geçen web sitelerinin kalıcı şekilde erişime engellenmesine karar verildi.

AĞIR TAZMİNAT

Zararın tazmini için davalıların 185 bin 923 TL maddi, 20 bin TL de manevi tazminat ödemelerine, yargılama masraflarının davalılardan alınmasına, mahkeme kararının masrafı davalılardan alınarak gazetede ilan edilmesine karar verildi.

MÜCADELE SÜRECEK

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, bu kararın emsal kabul edilip, Türkiye’deki oyun sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi, ve, beş yılı aşkın bir süre boyunca dijital oyunlarda yapılan sahtecilik ve hile yapan sitelere karşı hukuki mücadeleyi kararlıkla ve azimle sürdürdüklerini belirtti.

  • Emsal olacak
  • Oyun, bilişim-fikri mülkiyet ve ticaret hukuku uzmanı Dr. Mete Tevetoğlu, mahkemenin tazminat miktarını belirlerken davalıların banka hesap hareketlerini dikkate aldığını belirterek “Bilişim ve oyun sektörünün bu tür hile siteleri ile mücadelesi yıllardır devam ediyor. İlk kez bu şekilde bir tazminat kararı çıkması benzer davalar için oldukça önemli bir gelişme. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’na eklenen 245/A maddesi ile de “zararlı yazılım üretmek, satmak, pazarlamak, almak, kullanmak veya bulundurmak” özel bir siber suç olarak düzenlendi ve bu suçu işleyenler 1 - 3 yıl hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile karşı karşıya kalacak. Karar emsal olacak” şeklinde konuştu.
#Türkiye
#Oyun
#Barış Özistek
il y a 7 ans