|

Pokemon Go günde 2 milyon dolar kazanıyor

Geçtiğimiz temmuz ayında piyasaya sürülen Pokemon Go hakkında hazırlanan bir rapor, uygulamanın günlük 2 milyon dolar kazandığını gösteriyor.

Yeni Şafak
11:45 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 5/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir zamanların sevilen çizgi filmlerinden biri olan Pokemon’un oyun versiyonu, kazandığı parayla da adından söz ettiriyor.
Bir zamanların sevilen çizgi filmlerinden biri olan Pokemon’un oyun versiyonu, kazandığı parayla da adından söz ettiriyor.

Niantic Labs ve Pokemon Company tarafından geliştirilen oyun hakkında son haftalarda 'ölü' oyun nitelendirilmesi yapılsa da elde edilen veriler tam tersini gösteriyor. Birçok kişi tarafından eleştirilen oyun her ne kadar ilk başlardaki popülaritesini koruyamasa da yapımcısına para kazandırmaya devam ediyor. Newzoo da

Pokemon Go oyununun günlük 2 milyon dolar almayı başardığı ifadelerine yer verildi. Oyun bu gelirleri uygulama üzerinden yapılan satışlar, reklamlardan kazanıyor.



Raporda belirtilen rakama Google ve Apple tarafından yapılan kesintilerin eklenmediğinin altı çizilirken, oyunun hala hatırı sayılır rakamlarda oynandığı ve günlük tahmini 700 bin civarında kullanıcı tarafından indirildiği sözlerine yer verildi. Oyun ilk çıktığı haftalarda günlük 16 milyon kişi tarafından indiriliyordu. Oyunun toplam indirme rakamı ise 550 milyon civarında. Tabii bu veriler, resmi veriler; fakat oyunun çoğu ülkede henüz yayınlanmadığını ve milyonlarca kişinin oyun dosyalarını uygulama marketleri dışından indirdiğini de hatırlatmak gerekiyor.





3 aylık dönemde 500 milyon dolara yakın gelir elde ettiği tahmin edilen oyunun Çin, Güney Kore ve Türkiye gibi piyasalara resmi olarak girmesi sonrası gelirinin daha da artması bekleniyor. Popüler oyunun bugüne kadar ABD, Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa'da 20 milyon kişiyi ilk defa mobil oyunlarla tanıştırdığı ifade ediliyor. İlgili raporda 3 ay boyunca diğer popüler oyunlara hiç bakmayan kullanıcılar mobil oyuncu olarak nitelendiriliyor. Newzoo diğer popüler oyunlar hakkında da raporlar zaman zaman sunuyor.



Pokemon Go Türki Cumhuriyetlere açılıyor


Bu arada yavaş yavaş tüm dünyada uygulama marketlerinden indirilmeye hazırlanan Pokemon Go, 29 Eylül tarihinde yaptığı açıklamayla Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makao, Makedonya ve Sırbistan için oyunun edinilebileceğini söylemişti. Bugün itibariyle yapılan bir başka açıklamayla Pokémon GO, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Moğolistan için de resmi olarak çıkış yaptı. Bu haber, uygulamanın belirtilen ülkelerde iTunes ve Google Play üzerinden indirilip, güncellenebileceği anlamına geliyor.



Popüler oyun henüz Çin, Güney Kore, Türkiye gibi büyük oyun pazarlarına giriş yapmış durumda değil. Ülkemizde ne zaman yayınlanacağı konusunda ise henüz net bir tarih ve resmi açıklama yok.

#Pokemon
#Pokemon Go
#Pokemon Oyunu
8 yıl önce