|

Pokemon GO'da büyük tehlike

Çıktığı günden beri dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede 100 milyonun üzerinde kişi tarafından oynanmaya başlayan Pokemon GO'da büyük tehlike olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, bu oyun vasıtasıyla devlet sırlarının bile ortaya çıkarılabileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
09:06 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:06 - 3/08/2016 Çarşamba
Diğer
Telefonların konum, kamera ve mikrofonunu kullanan bu oyun büyük tehlike saçıyor.
Telefonların konum, kamera ve mikrofonunu kullanan bu oyun büyük tehlike saçıyor.

Geçtiğimiz ay piyasaya çıkan ve adeta tüm dünyası kasıp kavuran mobil oyun Pokemon GO'nun büyük tehdit unsuru olduğu açıklandı.



Bildiğimiz üzere telefonlara Pokemon GO yüklediğimizde, oyun telefonun konum, kamera, mikrofon gibi özelliklerini kullanabiliyor. Oyunun milyonlarca kişi tarafından oynandığını düşündüğümüzde, aslında büyük bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıyayız. Zira Pokemon GO'nun geliştiricileri, böylece istediği kişileri istediği ortamda takip edebilir.



Habertürk'ün haberine göre Türkiye'de henüz korsan yollarla indirilerek oynanmaya başlanan Pokemon GO için uzmanlar 'güvenlik' uyarısında bulundu. Oyunun devlet büyüklerinin izlenmesinde kullanılabileceği iddia edilirken terör tehlikesine de dikkat çekildi. Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Av. Rıdvan Yıldız konuyla alakalı şu açıklamaları yaptı:



  • “Pokemon GO'nun hedefi devlet büyüklerinin evlerini dinlemek ve fotoğraflamak. Pokemon GO'nun yüklü olduğu telefonların bulundukları yer tespit edilebiliyor, dinleme yapılabiliyor, fotoğraflama yapılıyor. Bu oyunu devlet büyüklerimizin torunları da oynuyor olabilir. Dinleniyor ve konumları açık hedef haline dönüşmüş oluyor.”

Android işletim sisteminde oyunun internetten indirilerek yüklenmesiyle oynandığını söyleyen Yıldız, “Telefonunuzun güvenlik ayarlarından 'bilinmeyen kaynaklar' seçeneğini aktif etmeniz talep ediliyor ve bu Android'de güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. Kötü amaçlı zararlı yayılımlar eklenerek telefonu ele geçirmeleri mümkün” dedi.





Bilgi güvenliği uzmanı İbrahim Baliç ise konuya farklı noktadan yaklaştı ve Pokemon GO'da bazı noktaların kritik yerlere yerleştirildiğini açıkladı:



  • “AK Parti Genel Merkezi'nin arkasında ise PokeStop adı verilen bir nokta yer alıyor. Kızılay'daki Başbakanlık binasında ise sadece Pokestop yer alıyor. Meclis'te iki tane GYM noktası var. Sadece burayla sınırlı olmadığını düşünüyorum. Bu bilgi ifşasına sebep oluyor ve risk oluşturuyor. Dünyayı izlemek için uydular üretmektense Pokemon GO bence dahiyane bir proje.”

Ayrıca bu konuda tek endişeli olan ülke Türkiye de değil. Zira bu oyunu dünya çapında milyonlarca kişi oynuyor. Böylece dünyanın en ücra noktaları bile bu yöntemle görüntülenebiliyor. Pokemon GO'nun tüm dünyayı izlemek ve gizli bilgileri deşifre etmek adına kurulmuş bir proje olabileceği iddia ediliyor.



#Pokemon GO
#Güvenlik Açığı
#Mobil Oyun
8 yıl önce