|

Pokemon ölüme neden oldu

Bir zamanlar dünyayı kasıp kavuran Pokemon GO oyunu, 67 yaşındaki Liang Weiming'in ölümüne neden oldu. Pokemon avı sırasında Lapras adında ender bulunan bir pokemon yakalayan yaşlı adam heyecanlanınca kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.

Yeni Şafak
14:21 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 14:47 - 7/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Ender bulunan Pokemon, 67 yaşındaki  Liang Weiming'in ölümüne neden oldu.
Ender bulunan Pokemon, 67 yaşındaki Liang Weiming'in ölümüne neden oldu.

Geçtiğimiz temmuz ayında başlayan Pokemon GO çılgınlığı, tüm dünyayı sarmıştı. Yakın zaman milyonlarca insanın sokaklara çıkarak en kuytu ve en ücra yerlere kadar gece gündüz demeden pokemon avına çıktığı haberleri ortalığı kasıp kavurmuştu. Hatta bu macera uğruna hayatını kaybedenler dahi olmuştu ve bu duruma ne yazık ki bir yenisi daha eklendi.



Singapur'da yaşayan 67 yaşındaki Liang Weiming adında bir kişi spor yapma bahanesi ile Pokemon GO oyununa merak saldı. 28. seviyede ve Pokedex'inde 200 adet Pokemon'a sahip Weiming, oldukça ender rastlanan Lapras adındaki Pokemon'u yakalayınca heyecandan kalp krizi geçirdi.



İleri seviyede kalp hastası olan Pokemon GO hayranı aslında heyecan, stres, üzüntü gibi durumlardan uzak durması gerekiyordu. Fakat nadir bulunan bir Pokemon'u yakalaması Liang Weiming'in heyecan yapmasına neden oldu. Beraberinde gelen kalp krizi ise 67 yaşındaki yaşlı adamın ölümüne sebep oldu.



Birçok değişik ölümlere neden olan oyun, başka bir kişinin hayatına neden oldu. Yaşlı adamın eşi ve doktoru ölüm nedeninin Pokemon GO olduğunu ifade ettiler.



#Pokemon
#Pokemon GO
#Liang Weiming
#Pokedex
7 yıl önce